Šport > Olimpijske igre
242 ogledov

Neža Klančar: Bolezni me ne bodo ustavile

Neža Klančar Bor Slana/STA
Slovenska plavalka Neža Klančar je po kopici zdravstvenih težav pripravljena za olimpijski nastop.

Plavalni del slovenske olimpijske odprave v Parizu bo na startu že v uvodu. V soboto plavalke čaka štafeta 4 x 100 m prosto, v nedeljo bo Sašo Boškan nastopil na 200 m prosto in v torek nato že Neža Klančar v svoji paradni disciplini 100 m prosto.

Mariborčanka Katja Fain, Ravenčanka Janja Šegel, Radovljičanka Tjašo Pintar in Neža Klančar iz Olimpije se bodo že prvi dan predstavile na 4 x 100 m prosto. Slovenija je velik uspeh dosegla že februarja na svetovnem prvenstvu v Dohi, kjer si je nepričakovano zagotovila olimpijski nastop.

Zgodovinska sramota Šport Kaj pomeni Messijeva objava po škandalozni tekmi na OI?

Na sobotni tekmi v bazenu Paris La Defense Arena, v zahodnem mestnem predelu Nanterre, bodo Slovenke ob idealnem razpletu morda napadale državni rekord. Tega Fain in Pintar med sezono z dosežki nista napovedovali, Šegel je bila še sredi meseca v bolniškem staležu, enako težavo pa ima tudi Neža Klančar, ki si je v prvi polovici julija poškodovala še prst.

V nedeljo bo na 200 m prosto nastopil Boškan iz Triglava, ki ima ob dobrem nastopu priložnost za osebni rekord, kar pa bo za polfinale premalo. V moški konkurenci Slovenija zaostaja za plavalno elito in edini plavalec Boškan je na OI prišel s posebnim povabilom.

Žana Pintarič Olimpijski debi Šport Še ena Slovenka prestala svoj olimpijski krst

Selektor Gorazd Podržavnik in trener Tomaž Torkar zdaj nestrpno pričakujeta torek. Klančar je letos po skupnih pripravah z avstralsko šampionko Kaylee McKwown že prebila mejo 54 sekund. A kasneje jo je ustavila poškodba rame, maja je zaradi okužbe s koronavirusom izpustila evropsko prvenstvo v Beogradu, nato je morala trenirati po močno okrnjenem programu, julija pa si je poškodovala še roko.

"Zdravstveno stanje je zdaj v redu. Malo sem res imela nesreče s poškodbami in boleznimi. To pa me ne bo ustavilo. Vem, da sem pripravljena. Treninga, ki sem ga opravila skozi celo leto, mi ne more nihče vzeti," pa samozavestno pravi plavalka, ki ima minimalne možnosti za polfinale tudi na 50 m prosto naslednjo soboto.

Urška Žigart To je razlog Šport Kolesarska legenda podprla neuvrstitev Žigartove v reprezentanco

Na 100 m prosto je njen cilj polfinale. "Ne glede na vse težave ne morem obupati. Vedno sem to gledala na ta način in zdaj je enako. Moj cilj je polfinale, za finale pa bo treba plavati pod 53 sekundami. Vem, da sem tudi jaz to sposobna, a bi morala za tak izid na treningih še kaj dodati, kar se ni izšlo. Morda bi morala malo več delati tudi na mentalni plati. Samozavest sem sicer zelo dvignila po treningih v Avstraliji in nato po državnem rekordu," je povedala plavalka.

Ne glede na dosežke V Parizu pa Ljubljančanka najavlja, da bo tudi v nadaljevanju vse hitrejša in hitrejša. "Imam končni cilj, ki ga letos še nisem dosegla in to me žene naprej."

Dragan Adžić Ognjeni krst Šport Selektor Slovenije: "Spet se je pokazalo, da je vse odvisno od nas" Nadal Đoković Spopad velikanov Šport Na OI zadnje dejanje največjega rivalstva vseh časov?

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.