Šport > Olimpijske igre
378 ogledov

Selektor Slovenije: "Spet se je pokazalo, da je vse odvisno od nas"

Dragan Adžić Profimedia
"Danke niso zmagale, mi smo izgubili," je uvodni olimpijski obračun, na katerem so morali Slovenke priznati premoč Dankam, komentiral selektor Dragan Adžić.

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je še pred uradnim začetkom olimpijskih iger, v Parizu doživela olimpijski krst. Po porazu z Dansko z 19:27 so Slovenke poudarile, da so lahko zadovoljne le s prvim polčasom, in napovedale boljše igre v nadaljevanju turnirja.

"Ne najboljše ... Srečna sem, da smo tukaj, ne moremo pa biti zadovoljne s tem porazom. Vem, da smo sposobni več," je prvo tekmo v Parizu in prvi olimpijski nastop ženske rokometne ekipe ocenila kapetanka Ana Gros. "Drugi polčas bi lahko bil boljši, predvsem kar se tiče napada. Nič ne morem reči, borile smo se, Maja v golu je bila odlična, a predvsem v napadu imamo težave in na tem moramo delati, biti moramo bolj konkretne proti golu."

Ana Gros | Avtor: Profimedia Profimedia
Ob tem kapetanka ni mogla mimo kakovosti tekmic. "Je seveda težko, ker igraš proti vrhunskim igralkam in vratarjem. Proti takšni ekipi, kot je Danska, si tega ne smeš privoščiti in realizacija bo morala biti veliko boljša," je ocenila.

Dodala je, da je težko najti primerjave z drugimi največjimi tekmovanji, kot so nastopi za lovoriko v ligi prvakinj, a so olimpijske igre tudi po njenem mnenju nekaj posebnega. "Težko je primerjati, ker sta tako različni stvari. OI so največ, kar lahko doživiš kot športnik, katerikoli na svetu. Je pa nekaj posebnega tudi 'final four' na klubski ravni. Seveda so OI nekaj posebnega, in ne glede na to, da je tekma tekma, so občutki in čustva posebni in to se ne more primerjati z ničemer," je o pomenu prvega olimpijskega nastopa dejala Gros.

Da je v slovenski vrsti čutiti nekaj razočaranja po porazu, je potrdila tudi Tjaša Stanko. "Je malo razočaranja, še posebej zaradi večje razlike na koncu, ki morda ni realen pokazatelj razmerja na igrišču. A naredile smo preveč napak, v drugem polčasu nam žal dolgo ni uspelo zabiti gola in tako je rezultat takšen, kot je," je dejala.

Dodala je, da je bil tudi zanjo olimpijski uvod posebno doživetje. "Vse smo imele mravljince po telesu, ko smo pele himno. Nismo pričakovale, da bo dvorana tako polna že ob devetih zjutraj. Vračamo se čez tri dni in gremo na zmago."

Slovenska ženska rokometna reprezentanca Spisale zgodovino Šport Slovenske rokometašice odigrale svojo prvo tekmo na olimpijskih igrah

"Ne glede na to, da smo na OI, je to pod narekovaji navadna tekma. Z Dankami smo se že neštetokrat srečale. A danes je bil samo prvi polčas 'oddelan s kljukico'. Obramba je bila na visoki ravni, v napadu smo bile premalo konkretne, a ohranjale stik. Že uvod v drugi polčas je bil preslab in tega si proti takšni ekipi ne moreš dovoliti. Danska pa je to znala hitro kaznovati," pa je potek tekme analizirala Tamara Mavsar.

Selektor Dragan Adžić meni, da tekme Danke niso dobile, ampak so jo Slovenke izgubile: "Moja prva ocena je, da je tudi ta tekma pokazala, da je vse odvisno od nas. Če igramo maksimalno, lahko igramo z Dansko. Te tekme Danska ni dobila s kakšno posebno kakovostjo, ampak smo jo mi izgubili, ker nismo bili pripravljeni, ker smo bili pod vtisom tekme in nismo imeli dovolj razpoloženih igralk."

"To je popolnoma razumljivo glede na naše in danske olimpijske izkušnje. Prepričan sem, da bomo prišli na svoj maksimum in do olimpijskih zmag," je še dodal Črnogorec na slovenski klopi.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • duc1 18:18 25.julij 2024.

    Ste za en k---c ne nakladajte.

Sorodne novice