Šport > Olimpijske igre
241 ogledov

Ob robu olimpijskih iger preiskujejo dva ropa

Pariz policija Epa Policist v Parizu.
Danes so začeli še drugo preiskavo.

Ob robu olimpijskih iger v Parizu policisti preiskujejo ropa. V četrtek naj bi nekdanjemu brazilskemu nogometašu Zicu med vožnjo s taksijem ukradli aktovko, argentinskemu nogometašu Thiagu Almadi pa naj bi v torek ukradli nakit v skupni vrednoti 50.000 evrov, poročajo tuje tiskovne agencije.

Zicu naj bi aktovko z več vrednimi predmeti ukradli, medtem ko se je vozil s taksijem. Storilca naj bi bila dva, eden naj bi zamotil voznika, drugi pa naj bi torbo pograbil skozi odprto okno. Incident pa naj bi se zgodil pred hotelom, v katerem je nastanjen, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Nekdanji nogometaš se sicer olimpijskih iger skupaj z ženo udeležuje na povabilo brazilske olimpijske reprezentance. Rop je označil za nesrečo in dejal, da družina okreva od šoka. Na družbenih omrežjih pa je zapisal, da sta z ženo dobro, "kljub materialni izgubi pa je najpomembnejše najino zdravje in najino življenje".

Enainsedemdesetletnik je vložil ovadbo, po podatkih brazilskega športnega TV programa Globo Esporte pa škoda znaša več kot 217.000 dolarjev.

Danes so preiskavo začeli tudi zaradi kraje nakita 21-letnemu nogometašu Almadi. Iz slačilnice na stadionu v Saint-Etiennu naj bi mu v torek med treningom ukradli uro in prstan v skupni vrednosti 50.000 evrov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice