Šport > Kolesarstvo
1689 ogledov

Selektor tekmecev: Pogačar bi lahko postal olimpijski prvak

Thomas Voeckler Profimedia
Pogačarjeva odpoved nastopa na olimpijskih igrah je še naprej tema v kolesarskih krogih.

Tadej Pogačar je po osvojitvi dirke po Franciji sporočil, da zaradi utrujenosti ne bo nastopil na olimpijskih igrah v Parizu. Kasneje je večkrat izjavil, da je k takšni odločitvi pripomogel tudi neizbor njegove zaročenke Urške Žigart v žensko reprezentanco za OI. Skupaj bosta zdaj odšla na počitnice.

V taboru velikih tekmecev so vse skupaj spremljali z začudenjem. "Po Touru je še vedno zelo močen. Ima svoje razloge, a mislim, da bi lahko postal olimpijski prvak," je med novinarsko konferenco izjavil selektor francoske ekipe Thomas Voeckler. Nekdanji nosilec rumene majice na Touru, skupno je na največji tritedenski dirki dobil štiri etape, bo sicer na OI vodil Christopha Laporta, Juliana Alaphilippa, Valentina Madouasa in Kévina Vauquelina. 

Francozi tako sodijo med reprezentance s štirimi predstavniki na cestni vožnji, enako pa velja tudi za Slovenijo. Možnosti takšnih ekip za uspeh so precej večje od reprezentanc, ki imajo na voljo manj kolesarjev. "To so olimpijske igre, najboljše nacije imajo le štiri tekmovalce. To ni primerljivo z dirkami med letom. Verjamem v dober rezultat," je še izjavil Voeckler.

Slovenijo bodo na cestni preizkušnji zastopali Matej Mohorič, Jan Tratnik, Luka Mezgec in Domen Novak.

Komentarjev 2
  • Puklastimiha 11:49 26.julij 2024.

    Nase komunjare povsod nos vtikajo, predvsem, kamor ni treba, da bi pa tukaj poskrbeli za red, to pa ne. Bo binac, Holob, fant od escort girl, ene navadne pokakane riti ste. .izde po domace...

  • Avatar omega_v6
    omega_v6 11:18 26.julij 2024.

    Sploh ni važno katera os kolesark gre važno,da bo tam Penko!! Tudi rezulati in medalje niso važni glavno,da kolesarska zveza spravi na OI Penka!! To si je zaslužil kot zmagovalec dirke po Srbiji in po poteh avnoja!! Slovenija bi bila ...prikaži več lahko velesila v kolesarstvu na OI vendar brez Penka!!

Sorodne novice