Šport > Kolesarstvo
12406 ogledov

Veliki rival razkril pravi razlog, zakaj Pogačar ne bo napadel Vuelte

Geraint Thomas Profimedia
Geraint Thomas je razkril, da Pogačar ne bo nastopil na Vuelti, ker želi svojim ekipnim pomočnikom omogočiti, da imajo tudi sami vlogo kapetana na eni izmed velikih tritedenskih dirk.

Valižan Geraint Thomas je bil eden izmed kolesarjev, ki so imeli letos na svojem urniku tako Giro, kot tudi Tour. A če je na dirki po Italiji s tretjim mestom igral zelo vidno vlogo in bil eden najresnejših tekmecev našemu Tadeju Pogačarju, je bilo povsem drugače na francoski pentlji, katero je zaključil na 42. mestu, s samo dvema etapnima uvrstitvama v prvo trideseterico.

Vesel, da je vsega konec, si bo zdaj vzel nekaj počitka ter tudi preskočil olimpijske igre. "Sem utrujen in občutek je zelo lep, ko se lahko končno 'odklopim'. Čeprav gre tudi za zelo čuden občutek, potem ko si toliko časa v ritmu," je svoje stanje po nastopu na največjih dveh dirkah na svetu opisal v svojem kolesarskem podcastu Geraint Thomas Cycling Club.

"Ampak hej, lepo je. V zadnjih nekaj dneh nisem naredil veliko. Imeli smo žar, popili nekaj pijač, take stvari. Lepo je priti ven iz tega intenzivnega kolesarskega mehurčka, ki se ustvari tekom velikih tritedenskih dirk. Takrat vse drugi naredijo zate. Hrano, perilo, povedo ti, ob kateri uri moraš zjutraj oditi, in tako ti ni treba razmišljati sam. Donald Trump je bil skoraj umorjen in to sem izvedel recimo šele naslednji dan. Ste v povsem drugem svetu, kjer se vse vrti okoli kolesarske dirke."

Geraint Thomas | Avtor: Profimedia Profimedia

A če je Thomas, ki se je komaj prebil skozi Tour, vesel, da je mučenja konec, ima njegov konkurent in prijatelj Pogačar na dvojec Giro-Tour dosti lepše spomine, saj je postal šele prvi kolesar po Marcu Pantaniju, ki mu je v istem letu uspelo dobiti obe največji dirki na svetu. A tudi neuničljivega Slovenca je na koncu zdelala utrujenost, saj je bil ta na koncu ena izmed glavnih vzrokov, da je odpovedal svoj nastop na olimpijskih igrah.

To pa ni bil editi odmeven nastop, ki ga je odpovedal, saj se je že odločil, da bo izpustil tudi Vuelto. Če bi Pogačar napadel letošnjo dirko po Španiji, bi sicer imel priložnost za zgodovinski dosežek postati prvi in edini kolesar v zgodovini, ki bi mu v istem leto uspelo dobiti vse tri velike tritedenske dirke. Thomasa je takšna odločitev na pragu enega največjih dosežkov v zgodovini športa presenetila, zato je Slovenca povprašal o pravih razlogih, da se je že tako zgodaj odločil, da zagotovo odpove svoj nastop na španski pentlji.

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

"Ko sva bila na dirki, sem ga vprašal, a mi je odgovoril, da mora poskrbeti, da bodo ljudje znotraj njegove ekipe zadovoljni. V UAE Team Emirates imajo toliko možnih kapetanov, tako da to popolnoma razumem," je pojasnil Thomas, ki pa še vedno upa, da si bo naš kolesar iz Klanca pri Komendi premislil in vendarle poizkusil ustvariti zgodovino.

"Nastop na treh velikih tritedenskih dirkah na najvišji ravni vam pobere ogromno energije, tudi kolesarju, kot je Pogačar. Toda lahko bi mu uspelo brez večjih težav. Toda mislim, da je svetovno prvenstvo njegov glavni cilj. Prav tako je odpovedal olimpijske igre. Ta proga je sicer nekoliko podobna Glasgowu, kjer bo sodeloval, a bo zelo težko zmagal. Verjetno se želi zdaj nekoliko spočiti ​​in se nato osredotočiti na svetovno prvenstvo, zato ne verjamem govoricam, da bi olimpijske igre odpovedal kot nekakšen protest," se je za konec še ozrl na to, da mnogi vidijo Pogačarjevo potezo kot maščevanje slovenski reprezentanci, ki na olimpijske igre ni vzela njegove zaročenke in odlične kolesarke Urške Žigart.

Komentarjev 2
  • atamama 14:39 25.julij 2024.

    Zanima me za katero reprezentanco bo nastopal Pogačar na SP?

  • Avatar Pantani2
    Pantani2 12:32 25.julij 2024.

    Veliki Gospod G.Thomas,kapo dol!!!

Sorodne novice