Šport > Kolesarstvo
1534 ogledov

Pogačarju polaga na srce: "Nikoli ne upoštevaj Armstronga"

Tadej Pogačar Profimedia
Tadej Pogačar bi moral po mnenju nekdanjega profesionalnega kolesarja preslišati sleherni nasvet iz ust kontroverznega Lancea Armstronga.

Zmagovalec nedavno končane dirke po Franciji Tadej Pogačar je bil v preteklih tednih pogosto osrednja tema kolesarskega podkasta The Move, v katerem je najslavnejši dopinški grešnik Lance Armstrong skupaj s sogovorniki analiziral dogajanje na francoski pentlji. 

Tadej Pogačar "To vam obljubim!" Šport Armstrong s svarilom za Pogačarja: "To je največja napaka njegove kariere!"

Armstrong, ki so mu po razkritju dopinške afere odvzeli vseh sedem zmag na dirki po Franciji (1999-2005), je med letošnjo dirko večkrat kritiziral Pogačarjev slog dirkanja in vselej napadalno usmerjenega Slovenca, ki ni želel ničesar prepustiti naključju in si v treh tednih privozil kar šest etapnih zmag, svaril med negativnimi posledicami njegove premoči. Med drugim je Pogačarja svaril, da si bo s takšnim pristopom pridobil veliko sovražnikov in v ljudeh vzbudil sum v legitimnost svojih dosežkov.

Pogačar Drugačen pogled Šport Dopinški grešnik udaril: "Zakaj Pogačar ne bi mogel biti čist?"

Lance Armstrong in George Hincapie, oddaja The Move | Avtor: YouTube YouTube

Pomisleke padlega kolesarskega asa je v svojem podkastu demantiral nekdanji profesionalni kolesar Phillip Gaimon, ki meni, da Armstrongovi pogledi nimajo prav nobene veljave več.

"Nikoli, ampak res nikoli, ne upoštevajte mnenj Lancea Armstronga o ničemer," je uvodoma izjavil Gaimon in dodal: "Ljudje kar naprej delajo primerjave in analizirajo vzpone Pantanija, Armstronga in Ulricha ter jih primerjajo s Pogačarjem. A to so kolesarji izpred 25 ali 30 let. Če bi se danes poskušali v klanec peljati s Pantanijevim kolesom, bi rekli 'uf'. Vse je napredovalo, tehnologija je šla naprej, aerodinamika in oprema prav tako."

"Potem je treba upoštevati tudi prehrano in metode treninga. Vsi športi sčasoma postajajo hitrejši. Ali trdim, da je Tadej čist? Ne, ker ga ne poznam. Toda vidim veliko komentarjev v stilu 'ne bodite naivni, vsi to počnejo'. Ne, ni res. To nikakor ne drži. Poznam veliko vrhunskih kolesarjev in z nekaterimi še vedno prijateljujem. Nisem v tesnih odnosih z nobenim kolesarjem z zmagovalnega odra, poznam pa kar nekaj kolesarjev v vrhu, ki dosegajo dobre rezultate. Lahko rečem, da jim popolnoma zaupam. Ne drži, da so vsi dopingirani, tudi v preteklosti niso bili," je povedal Gaimon.

Tadej Pogačar Nepričakovano Šport Ne boste verjeli, kaj je po zmagi na Touru o Tadeju izjavil Armstrong

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • manja53 14:19 24.julij 2024.

    Je vedno zaspan, je bolan sli pa? Pogi namreč...

  • Enzgg4 14:08 24.julij 2024.

    V čem je težava Lanceovega komentarja? Čisto res je, kar je napisal. Pogi je tako izjemen in tako dominantno deklasira konkurenco, da je to vzbudilo nemalo zavisti in celo sovrastva pri nekaterih. Samo poglejmo zadnji tdf. Pogi je imel zmago ...prikaži več v žepu že vsaj 3 dni pred zaključkom, pa vseeno do zadnjega ni privoščil etapne zmage kaksnemu neškodljivemu konkurentu. S čemer ni nic narobe, da smo si na jasnem. Le dominantnost, s katero kaže, da so vsi daleč zadaj in se lahko dajejo samo med sabo, ne...