Šport > Kolesarstvo
23524 ogledov

Mati njegovega pomočnika povedala, kaj meni o Pogačarju

Tadej Pogačar Profimedia
Tokrat Tadejev najboljši pomočnik lahko računa na podporo svoje družine.

Joao Almeida je na tokratni dirki po Franciji zasedel skupno četrto mesto, izkazal pa se je tudi z delom, ki ga je večkrat moral opraviti v korist svojega kapetana pri moštvu UAE Team Emirates Tadeja Pogačarja. Za Portugalca so ob koncu francoske pentlje ob trasi pesti stiskali tudi njegovi starši, sestra in dekle.

"Zelo sem ponosna nanj. Ne samo zato, ker dosega odlične rezultate, ampak tudi zato, ker je tako predan fant. Ob dirkah vedno nekoliko trpim, saj nas je strah padcev in tega, da mu ne bo šlo v redu. Je kar težko," je v cilju kronometra v Nici za portugalski Observador dejala mati Patricia.

Ta je podala tudi svoje mnenje o Pogačarju: "Da, da. Veliko so storili zanj. Joao je na dirko prišel, da opravi svoje delo in mu pomaga. Seveda je imel tudi cilj, da se uvrsti visoko v skupnem seštevku, a glavna naloga je bila pomoč kapetanu ekipe."

"Kot jaz vidim vso zadevo, je Tadej brezhiben mladenič," je na vprašanje, če je lahko shajati s Pogačarjem, odvrnila mama njegovega pomočnika.

Joao Almeida | Avtor: Profimedia Profimedia


Na vprašanje, če tudi svojega sina v prihodnosti vidi v vlogi kapetana na Touru, je Patricia odgovorila: "O tem ni nikoli govoril, a menimo, da bi se to lahko zgodilo. To je cilj, a če bo do tega prišlo, bo pokazal čas. A menim, da bo trdo delal za to, da bo dobil tudi takšno priložnost."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice