Šport > Olimpijske igre
156 ogledov

Gol Argentine v 16. minuti sodnikovega dodatka, nato po dveh urah posredoval VAR

Cristian Medina Profimedia
Argentinci so menili, da so izenačili.

Uvodna tekma nogometnega turnirja na olimpijskih igrah v Parizu je postregla s pravo dramo in kaosom. Sprva se je zdelo, da se je tekma v Saint-Etiennu med Argentino in Marokom končala z neodločenim izidom 2:2, nato pa so po dveh urah čakanja zaradi vdora navijačev sodniki gol razveljavili, Maročani pa so prišli do senzacionalne zmage z 2:1 (1:0).

Za Maročane je oba gola za vodstvo z 2:0 zadel Sufiane Rahimi v sodnikovem dodatku prvega polčasa in iz kazenskega strela v 51. minuti. Za Argentince, ki so osvojili olimpijsko zlato v letih 2004 in 2008, je na 1:2 zaostanek znižal Giuliano Simeone v 68. minuti.

Cristian Medina je nato za izenačenje zadel v šestnajsti minuti sodnikovega dodatka tekme, ki jo je zaznamovalo več incidentov, predvsem konec tekme je bil izrazito zmeden. Skoaj 50 maroških navijačev je po golu vdrlo na igrišče stadiona Geoffroy-Guichard v Saint-Etiennu.

Metali so tudi steklenice in skodelice, zaradi česar je moral sodnik po argentinskem izenačenju na 2:2 globoko v sodnikovem dodatku igralce pozvati naj se vrnejo v garderobo. Ekipi sta zapustili igrišče, toda tekme ni bilo konec, čeprav je morda večina mislila, da je bilo temu tako.

Kljub temu da je Medina drugi gol izbrancev Javierja Mascherana po dveh odbitih žogah in dveh strelih v prečko le pospravil v mrežo po 16. minutah sodniškega podaljška, gol na koncu ni veljal. Po skoraj dveh urah so se nogometaši vrnili na igrišče, glavni sodnik Šved Glenn Nyberg pa je nato po ogledu Vara zadetek razveljavil.

Sledilo je približno tri minute igranja pred zdaj povsem praznimi tribunami preden je Nyberg le odpiskal konec dvoboja, Maroko pa je tako vpisal precej šokantno in presenetljivo zmago nad eno izmed favoritinj olimpijskega turnirja.

Med temi so sicer tudi Španci. Te so v drugi tekmi, ki se je prav tako začela ob 15. uri, z 2:1 premagali Uzbekistan v skupini C. V tej skupini sta se nato Egipt in Dominikanska republika razšli brez golov. 

V skupini A je Nova Zelandija z 2:1 premagala Gvinejo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice