Šport
82 ogledov

Odbojkarji pred odhodom: Cilji in želje so visoki

odbojkarska reprezentanca Boštjan Podlogar/STA
Slovenski odbojkarji pred odhodom v Pariz dobro razpoloženi.

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca se je danes odpravila na pot v Pariz, kjer bo zgodovinsko prvič nastopila na olimpijskih igrah. Pred odhodom so slovenski odbojkarji v Ljubljani izpostavili navdušenje pred premiernim nastopom na igrah, a pomembnejši je bil tekmovalni vidik in želja po dobri uvrstitvi.

Varovanci romunskega stratega na slovenski klopi Gheorgheja Cretuja bodo prvo tekmo odbojkarskega olimpijskega turnirja igrali v nedeljo, 28. julija, ko se bodo pomerili proti Kanadi. V skupini sta še Srbija (30. julij) in branilka zlata iz Tokia Francija (2. avgust).

"Že kar nekaj časa zelo nestrpno čakamo olimpijske igre. Končno je prišel trenutek, ko odpotujemo v Pariz. Mislim, da nam bo ta olimpijska vas, olimpijsko vzdušje in vse skupaj dalo še nekaj več energije, da zadnje treninge oddelamo kot je treba in se pripravimo na tako težko pričakovano prvo tekmo," je pred odhodom v francosko prestolnico dejal podajalec Gregor Ropret.

Gregor Ropret | Avtor: Boštjan Podlogar/STA Boštjan Podlogar/STA

"Skušali smo vsa ta čustva zaenkrat malo odmisliti, ampak zadnje dni prihaja vse to na plan. Vsi smo zelo veseli, polni energije, prav čutilo se je to na zadnjih treningih. Vedno več želimo, vedno več imamo energije in to je dobra popotnica za naprej," pa je dodal njegov reprezentančni kolega Sašo Štalekar.

Na olimpijskem turnirju bo nastopilo 12 reprezentanc, med njimi bo tokrat tudi slovenska izbrana vrsta, ki je v zadnjih letih nizala mednarodne uspehe. Za slovensko reprezentanco bo zdaj to še zgodovinski prvi nastop na OI, Slovenija bo s tem tudi postala najmanjša država, ki bo nastopila na odbojkarskem turnirju na igrah.

"Pričakujem borbo za vsako točko, vsak niz. Vsaka tekma bo na dosti višji ravni, kot v ligi narodov. Mislim, da bodo vse ekipe želele dati 120 odstotkov in to moramo pričakovati ter na tak način tudi mi kreniti v tekmo in dati več kot nasprotnik," je dejal kapetan reprezentance Tine Urnaut. Kot je dodal, je bil na zadnjih treningih poudarek predvsem izboljšanje detajlov, na OI pa ga zanima zgolj igranje najboljše možne odbojke, medtem ko so ostale olimpijske stvari drugotnega pomena.

Tine Urnaut | Avtor: Nebojša Tejić/STA Nebojša Tejić/STA

"Manj je ekip, manj je tekem, vsaka tekma bo štela še toliko več. Vrh favoritov je širok in vsak lahko premaga vsakogar. Najpomembnejša tekma bi znala biti četrtfinalna, seveda se je tja potrebno najprej uvrstiti, a to mora biti naš prvi cilj. Tam je potem vse možno, odvisno bo tudi od žreba," pa še pravi Ropret.

Tudi Štalekar dodaja, da je prvi cilj priti iz skupine: "Rezultatske napovedi v glavi nimamo, gremo tekmo po tekmo, dali bomo vse od sebe in potem bomo videli, kam nas bo to pripeljalo. Vsekakor je osnovni cilj priti iz skupine v četrtfinale, a najbolj pomembno je, da vsak dan damo vse, da si ne očitamo potem, ko bo vsega konec."

"Mislim, da smo vse življenje čakali, še posebej pa to poletje, ko smo uradno izvedeli, da smo se uvrstili na olimpijske igre. Nestrpno smo čakali in dočakali trenutek, ko se odpravljamo v Pariz in občutki so res fenomenalni. Cilji in želje so visoki, ampak mislim, da moramo iti postopoma, prvi cilj je uvrstitev iz skupine. Potem bomo razmišljali in se pogovarjali, kaj bo sledilo," je zaključil še Tonček Štern.

Tonček Štern | Avtor: Boštjan Podlogar/STA Boštjan Podlogar/STA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice