Šport > Kolesarstvo
1578 ogledov

Remco na svoj način o cestah na trasi OI: Čisto sran...

Remco Evenepoel Profimedia
Med favoritu za kolajne v vožnji na čas je tudi belgijski zvezdnik Remco Evenepoel.

Remco Evenepoel ja na pravkar končani dirki po Franciji osvojil skupno tretje mesto, a bo za razliko od Tadeja Pogačarja in Jonasa Vingegaarda zdaj nastopil še na olimpijskih igrah v Parizu.

"Večino ponedeljka sem preživel v postelji, v torek sem šel malce na kolo, a se nisem počutil dobro. Enako je bilo tudi v sredo in četrtek," je za Sporzo izjavil belgijski as. "Moram počakati in videti, kako bo v soboto. Za mano je zelo težek zadnji teden Toura. Okrevanje ni enostavno, vendar imam na voljo še nekaj časa. Bomo videli, če bo to zadoščalo. Tour mi je sicer dvignil samozavest in že to mi daje manjšo psihično prednost," je še dodal Evenepoel.

Evenepoel si je skupaj z rojakom Woutom van Aertom že ogledal traso olimpijske vožnje na čas. Ni bil navdušen: "Ceste so čisto sra... Ni prijetno, cestna površina je zelo slaba. To je lahko težava, še zlasti ob koncu preizkušnje, ko se ti že nekoliko temni pred očmi. Večinoma bo ravno in zelo hitro."

Zaradi povsem ravninskega kronometra, pred tremi leti v Tokiu je Primož Roglič slavil na povsem drugačni trasi z veliko vzponi in spusti, imajo na papirju pred Evenepoelom manjšo prednost nekoliko težji kolesarji, takšna sta tudi Filippo Ganna in Joshua Tarling. A Belgijec je znan po svoji aerodinamičnosti na kolesu za kronometer.

Slovenske barve bo branil Jan Tratnik, ki ob dobrem dnevu upa na uvrstitev v prvo deseterico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice