Šport
918 ogledov

Olimpijske igre pretresa nov dopinški incident

Cynthia Temitayo Ogunsemilore Profimedia
Tretji dopinški primer na igrah v Parizu.

Nigerijska boksarka Cynthia Temitayo Ogunsemilore je bila suspendirana z olimpijskih iger v Parizu zaradi kršitve protidopinških pravil, je sporočila Mednarodna agencija za testiranje (Ita). V telesu 22-letne Afričanke, ki jo je v ponedeljek čakal krstni olimpijski nastop v kategoriji do 60 kg, so našli sledi prepovedanega furosemida.

Ogunsemilore je testiranje opravila v četrtek, dan pred slovesno otvoritvijo v francoski prestolnici, do nadaljnjega pa so ji prepovedali tekmovati, vaditi in sodelovati v katerihkoli dejavnostih na letošnjih olimpijskih igrah. Nigerijska boksarka ima pravico izpodbijati začasno izključitev na Mednarodnem športnem razsodišču (Cas) v Lozani in lahko zahteva analizo vzorca B.

Gre za tretjo tovrstno kršitev na igrah v Parizu, pred nigerijsko boksarko sta bila pozitivna tudi iraški judoist Sadžad Sehen in dominikanska odbojkarica Lisvel Eve Mejia.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Enzgg4 10:38 28.julij 2024.

    Furosemid ni doping, ampak diuretik. Boksarka si je z njim pomagala, da se je z vecjo telesno maso uvrstila v lazjo kategorijo na račun povečane izgube vode.

Sorodne novice