Šport > Kolesarstvo
402 ogledov

Veliko padcev, Bujak v cilju nekaj časa prva, nato zdrs po lestvici

Eugenia Bujak Profimedia
Avstralki Brown kronometer v Parizu, Bujak 16., Pintar 31.

Avstralka Grace Brown je zmagovalka ženskega kronometra na olimpijskih igrah v Parizu. Srebrno kolajno v 32,4 km dolgi vožnji na čas v okolici francoske prestolnice je z zaostankom več kot minute in pol osvojila Britanka Anna Henderson, bron kljub grdemu padcu Američanka Chloe Dygert. Slovenki Eugenia Bujak in Urša Pintar sta končali na 16. in 31. mestu.

Osemintridesetletna Pintar, ki je na igrah nastopila prvič, je odprla današnji kronometer, na koncu pa s časom 45:07,15 prehitela štiri tekmovalke. Za zmagovalko je zaostala slabih pet minut in pol.

Urša Pintar | Avtor: Profimedia Profimedia

Bujak je na svojih drugih igrah tokrat v cilju prevzela vodstvo z 42:54,96. Mesta je ob prihodu boljših tekmovalk v cilj počasi izgubljala in na koncu zaostala nekaj več kot tri minute za Brown.

Avstralka se je na mokri trasi, vseskozi je deževalo, izognila padcu, kar nekaj kolesark pa se je znašlo na tleh. Američanki Taylor Knibb se je to zgodilo kar trikrat. Pri menjavi kolesa jo je skupil tudni njen mehanik.

Komentarjev 2
  • Enzgg4 19:05 27.julij 2024.

    Penko bedak. Žigart je trenutno najmočnejša kolesarka v SLO, trenutna SLO prvakinja v cestni dirki in v kronometru, pa je tepec v Pariz poslal veteranki Pintar in Bujak. Hvala, Penko, res si genij.

  • ico8 18:30 27.julij 2024.

    Aha, pobiranje medalj, ops- biciklov, se je ze zacelo, a ne, trenerska cefurcina!???

Sorodne novice