Šport > Olimpijske igre
211 ogledov

V Parizu gre že danes zares, na delu tudi Slovenci

Blagotinšek Stanko Gruden/STA
Na prizorišču olimpijskih iger v Parizu bodo danes podelili prve komplete medalj.

Na olimpijskih igrah v Parizu bo danes prvi tekmovalni dan s končnimi odločitvami, po katerih bodo podelili prve komplete medalj. Kolesarje čaka kronometer, na brzicah pa bo obrambo zlatega odličja z zadnjih OI s kvalifikacijami začel kanuist Benjamin Savšek. Prva tekma na olimpijskem turnirju čaka slovensko moško rokometno reprezentanco.

olimpijski ogenj Pariz 2024 Pariz 2024 Šport 33. olimpijske igre odprte, ogenj prižgala nekdanja prvaka

Sobota predstavlja prvi kolesarski vrhunec na letošnjih olimpijskih igrah, tekmovanje v kronometru. Prve na vrsti bodo kolesarke, med njimi tudi Eugenia Bujak in Urša Pintar za Slovenijo. Edini slovenski predstavnik v moški vožnji na čas bo Jan Tratnik, ki se bo na 32,4 kilometra dolg kronometer, ki se bo začel ob 16.32, podal kot drugi.

Slovenski rokometaši, za katere je to četrti olimpijski nastop, se bodo v prvem dvoboju v Parizu ob 9. uri pomerili s Španci. Oboji so se na igre uvrstili prek marčevskih kvalifikacij v Granollersu.

Jan Tratnik Kronometer Šport Slovenski as pred OI: Telo je dodobra uničeno

Brzice bosta v kvalifikacijskih vožnjah preizkusila kajakašica Eva Terčelj in kanuist Savšek, ki ga po 15. uri čaka prvi korak na poti k ubranitvi zlata iz Tokia izpred treh let.

Prvi slovenski nastop v Tokiu čaka tudi judoistično ekipo, Maruša Štangar bo nastopila v kategoriji do 48 kilogramov.

Prvi tekmovalni dan bodo sicer podelili prvih 14 od skupno 329 kompletov medalj; poleg odločitev v kolesarstvu, judu in plavanju, še dve sabljaški ter po eno v strelstvu, rolkanju in skokih v vodo. Zaključilo pa se bo tudi tekmovanje v ragbiju 7.

Dan po slovesnem odprtju olimpijskih iger bodo uradno odprli tudi Slovensko hišo v Parizu, osrednja govornica na dogodku bo predsednica republike Nataša Pirc Musar. Že pred tem pa bo hišo obiskala slovenska bakla.

Žan Luka Zelko Anita Horvat zaroka Foto Šport Slovenska olimpijca sta se zaročila na otvoritvi iger!

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.