Šport > Olimpijske igre
863 ogledov

Besne reakcije iz slovenskega tabora: "Premagali smo sami sebe!"

Uroš Zorman Profimedia
Slovenski rokometaši so olimpijski turnir odprli s porazom proti Špancem.

Slovenska moška rokometna reprezentanca je s porazom začela nastope na olimpijskih igrah v Parizu. Celotna izbrana vrsta na čelu s selektorjem Urošem Zormanom se je po zmagi Španije s 25:22 strinjala, da je Slovenija premagala samo sebe.

Po uspešnem začetku se je v drugem polčasu na rezultatski tabeli poznalo predvsem izgubljanje žog, kar je posledično vodilo v preveč lahkih protinapadov za tekmece.

Oi 2024 Šport Slovenci po udarnem začetku zatajili v drugem polčasu

Jeza je bila posledično v mešani coni občutna, še najbolj pa jo je izražal Blaž Janc, ki igra prav v Španiji za Barcelono. "Sami sebe smo premagali. Po vseh parametrih smo bili boljši, premagali smo sami sebe," je še enkrat poudaril 27-letni Janc.

"V prvem polčasu smo imeli tekmo pod nadzorom, v drugem pa smo enostavno izgubili preveč žog in so nas 'kontrirali'. Šest na šest niso imeli idej, kaj bi delali. Gonzalo Perez de Vargas je branil koliko? Petdeset odstotkov strelov? Tako tekme ne moreš dobiti," je nato vendarle dodal desnokrilni igralec slovenske reprezentance.

Kaj popraviti za naprej? Odgovor je zanj jasen: "Izgubiti manj žog in dati več golov."

Dragan Adžić Ognjeni krst Šport Selektor Slovenije: "Spet se je pokazalo, da je vse odvisno od nas"

Selektor Zorman je poudaril, da bo treba iz prvih 40 minut povleči veliko pozitivnega. Tudi iz črnih minut, ki so jih prav tako omenjali vsi v pogovoru s slovenskimi mediji.

"Več ali manj smo se držali napotkov, ampak imamo tisto krizo, ko nič več ne funkcionira. Težko se izvlečemo iz tega in tu bomo morali iskati rešitve," pravi Zorman.

"V prvem polčasu smo delovali super, tudi drugega začeli dobro. Potem pa zapademo v tiste pol minute, damo dve, tri žoge tekmecem, oni nas ujamejo, sami pa se iz tega ne znamo izvleči. Ko potegnemo črto, je logično, da, premagali smo sami sebe," je priznal slovenski selektor.

Nekaj misli je strnil tudi glede zgodnje ure igranja. Tekma se je začela ob devetih, a pri tem ni iskal izgovorov za poraz. Bolj to, da vse skupaj ni videti človeško.

"Za obe ekipi je bilo enako. Nimamo se kaj izgovarjati na uro, prvi polčas je bil dober. Ko je bila kasnejša ura, smo bili pa slabši," je vseeno z nasmeškom na obrazu dejal slovenski selektor in dodal: "Je, kot je. Tega ne moremo spremeniti. Zagotovo pa to ni humano, ob šestih moraš biti tako rekoč že na avtobusu. Ne vem, kaj ti ljudje razmišljajo? Šport je postal le številka, posel, gladiatorstvo ..."

Jure Dolenec | Avtor: Profimedia Profimedia
Pred mikrofone je stopil tudi kapetan Jure Dolenec. Strinjal se je s kolegi glede poteka dvoboja, vseeno pa izpostavil, da je bila to najboljša tekma po januarju in takratnih nastopih na EP v Nemčiji.

"Do 40. minute smo igrali zelo dobro tekmo, najboljšo po januarju zagotovo. Dokazali smo, da se lahko kosamo z vsako ekipo na svetu. Dejansko smo bili precej boljši tekmec, v igri jih je držal Perez de Vargas, ki je celo tekmo branil številne 100-odstotne priložnosti," je najprej pristavil 35-letni desni zunanji.

"V drugem polčasu se kar se tiče njihovega vratarja ni nič spremenilo, razlika je bila le ta, da smo v prvem polčasu izgubili tri žoge, v drugem pa tako iz glave deset. To so lahki zadetki iz protinapadov, zato lahko rečemo, da smo se premagali sami. Kar najbolj boli je, da smo vedeli, da se bo to zgodilo. O tem smo se pogovarjali in vseeno dopustili, da se zgodi," je bil razočaran Dolenec.

Slovence naslednja tekma čaka v ponedeljek, ko se bodo ob 11. uri pomerili proti Hrvaški. "To bo isto težka tekma. Drugi finale. Maksimalno se bo treba spočiti in jutri oddelati en trening. V ponedeljek bomo dali vse od sebe in videli, kaj nam bo to prineslo," analize za kasnejše dneve pušča Zorman.

V skupini A bosta danes še tekmi Hrvaška - Japonska in Nemčija Švedska.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.