Šport > Kolesarstvo
19834 ogledov

Se je Pogačar z uspehi spremenil? Besede njegove izbranke povedo vse

Pogačar Žigart Profimedia
Izbranka Tadeja Pogačarja je ponudila vpogled v življenje z najboljšim kolesarjem na svetu in razkrila nekatere zanimive podrobnosti o njegovi osebnosti.

Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je po dominantni zmagi na dirki po Franciji, s katero je postal sploh prvi kolesar po Marcu Pantaniju leta 1998, ki je v eni sezoni osvojil dvojček Giro-Tour, odšel na zaslužene počitnice.

Oddih bo preživel v družbi svojega dekleta Urške Žigart (Liv AlUla Jayco), ki je po odmevni odločitvi selektorja Gorazda Penka ostala brez mesta v ženski kolesarski reprezentanci za nastop na olimpijskih igrah v Parizu.

Urška Žigart To je razlog Šport Kolesarska legenda podprla neuvrstitev Žigartove v reprezentanco

Petindvajsetletni Pogačar je v tem hipu nesporno prvo ime svetovnega kolesarstva, vendar pa mu izjemni uspehi ter z njimi povezana prepoznavnost in zaslužki po besedah njegove izbranke niso niti malo stopili v glavo.

Eden največjih športnih zvezdnikov na svetu za zaprtimi vrati in stran od medijskega blišča tako še naprej ostaja povsem preprosti Tadej.

Finn Fisher-Black Prestop Šport Velik talent zapušča 'Pogijev' UAE in se selik k 'Rogličevi' Bori

"Zame je zgolj Tadej," je na vprašanje, kdo je Tadej Pogačar, v intervjuju za Sporzo dejala Žigartova. "Je eden najboljših kolesarjev na svetu. Če ne najboljši. Drugače je povsem normalen fant, ki sam pere svoje perilo in pripravlja večerje. Kljub vsem njegovim uspehom je ostal povsem običajen fant," je dodala slovenska kolesarka. 

Pogačar Žigart | Avtor: Profimedia Profimedia

Četudi Pogačar v svojih dejanjih in razmišljanjih ostaja povsem prizemljen, ga velik del kolesarske javnosti dojema kot edinstvenega športnega fenomena. "Kolesarstvo je samo en del življenja. Zelo je dober v tem, kar počne. Na kolesu je pravi stroj. Treningi z njim so zame trpljenje, tako da zadevo poznam iz prve roke," je priznala Žigartova.

Primož Roglič "Starost je eno, ..." Šport Pri Red Bull-Bori o tem, če bodo še stavili na Rogliča Remco Evenepoel Zvezdnik Šport Remco na svoj način o cestah na trasi OI: Čisto sran...

Rakrila je še, da se tudi športni zvezdniki takšnega kova srečujejo z dvomi. "Lani je bil v dvomih po tisti nesreči pri 70 km/h. Več minut je ležal na tleh in ni vedel, kaj se dogaja. Na srečo si je poškodoval le zapestje. Čolničasta kost se je razletela. Lani ni bil povsem prepričan vase, zato so letos naredili vse, da bi bil na dirkah samozavesten. Tudi o drugih stvareh dvomi. Enkrat sem ga premagala v biljardu in pikadu, a odtlej je postal mnogo boljši," je še razkrila Žigartova.

"Odkar sem ga spoznala, se Tadej ni spremenil. Z vrtenjem pedalov vzbuja močna čustva v ljudeh po vsem svetu, a kar se mene tiče, mu ne bi bilo treba početi nič posebnega."

Urška Žigart

Ob koncu intervjuja je beseda nanesla tudi na prihodnost in družinsko življenje, novinar pa je Pogačarjev izbranko nasmejal z ugotovitvijo, da bi bil njun naraščaj strah in trepet svetovnega kolesarstva. "Kaj pa vem. Šport je dobra stvar, saj človeka uči discipline in mu omogoča, da prepotuje svet. Vseeno pa bova otrokom pustila, da se sami odločijo, kaj želijo početi. Če se bodo odločili za kolesarstvo, bova z veseljem sedla v avtodom in jih spremljala na dirki po Franciji."
 

Pogačar Žigart | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 2
  • anton26 15:06 27.julij 2024.

    Zaradi gorazda penka in njegovih, ki ne vidijo en meter pred sabo, bo Slovenija na OI ob eno ali dve medalji!

  • www 11:01 27.julij 2024.

    Cist prevec ze vlacite to izbranko/zarocenko/babo zraven. In vsa ta pozornost sportniku samo skodi.