Šport > Kolesarstvo
4098 ogledov

Velik talent zapušča 'Pogijev' UAE in se selik k 'Rogličevi' Bori

Finn Fisher-Black Profimedia
Nadarjeni Novozelandec bo zamenjal sredino.

Po vstopu Red Bulla v kolesarstvo so pri moštvu Red Bull-BORA-hansgrohe zavihali rokave in začeli sestavljati izjemno močno zasedbo. 

Spremembe je napovedal prestop Primoža Rogliča, kasneje pa so Nemci iz ekipe Visma - Lease a bike napovedali še prestope Jana Tratnika ter dvojčkov Micka in Tima van Dijka. Nemcem se bo iz moštva Bardiani pridružil še odkritje letošnjega Gira Giulio Pellizzari, prišla pa bosta tudi Oier Lazkano (Movistar) in Laurence Pithie (Groupama-FDJ). Naslednja ekipa, ki bo na račun Nemcev ostala brez izjemno nadarjenega kolesarja, je UAE.

Po poročanju Wielerflitsa se bo namreč Rogliču in kolegom pridružil Novozelandec Finn Fisher-Black. Dvaindvajsetletnik se je izkazal že lani, ko je na Vuelti v 16. etapi zaostal le za Vingegaardom. V tej je bil skupno tretji na dirkah po Omanu ter Savdski Arabiji, dobil pa je dirko Muscat Classic.

Finn Fisher-Black | Avtor: Profimedia Profimedia

Ob močni zasedbi moštva UAE kasneje ni bil uvrščen na Giro ali Tour. Na obeh preizkušnjah je bila zasedba sestavljena predvsem z mislijo o pomoči Tadeju Pogačarju, Slovenec pa je to tudi upravičil z zmago na obeh tritedenskih dirkah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice