Šport > Kolesarstvo
9907 ogledov

Pri Red Bull-Bori o tem, če bodo še stavili na Rogliča

Primož Roglič Epa
V nemški zasedbi še verjamejo v Rogličev uspeh na Touru.

Primož Roglič si v svoji karieri želi osvojiti dirko po Franciji, ki je še edina od tritedenskih dirk na kateri ni stopil na najvišjo stopničko skupnega zmagovalnega odra. Leta 2020 je bil drugi, ko ga je v predzadnji etapi prehitel Tadej Pogačar. Zasavec ima sicer tri skupne zmage na Vuelti in eno na Giru. 

Roglič je v želji za Tourom tudi zapustil nekdanjo Jumbo-Vismo in se preselil k Bori-hansgrohe, saj je bilo pri nizozemski zasedbi mesto kapetana rezervirano za Jonasa Vingegaarda.

V prvih sedmih mesecih pri Bori, ki se je medtem preimenovala v Red Bull-BORA-hansgrohe, je sledila sezona vzponov in padcev. Najprej je Roglič nastopil na dirki Pariz-Nica, kjer pa mu ni šlo po željah, nato je dobil prolog dirke po Baskiji in prevzel majico vodilnega, a se je nastop na severu Španije končal z grdima padcema, po drugem v dveh dneh, ko sta jo na primer skupila tudi Vingegaard in Remco Evenepoel, je sledil dalši prisilni počitek.

Po vrnitvi je Roglič, to mu je uspelo kljub slabšemu zadnjemu dnevu, skupno osvojil kriterij Dauphine, nato pa je bil v igri za visoka mesta tudi na Touru. Bil je v stiku s Pogačarjem, Vingegaardom in Evenepoelom, ko je znova v dveh dneh doživel dva padca, tudi tokrat je moral po drugem odstopiti.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

To je bil zanj že tretji zaporedni odstop v štirih letih na Touru, lani na dirki sicer ni nastopil. Naslednje leto bo Roglič star 35 let, v bitki s precej mlajšimi kolesarji čas ni na njegovi strani. "Ne, ne mislim, da je prestar," je za Cyclism'Actu izjavil športni direktor nemškega moštva Rolf Aldag.

"Starost je ena stvar, druga pa je energija, ki jo imaš. Primož ni kolesar, ki je svojo kariero začel pri desetih letih, to je storil precej kasneje. Moč je opaziti, kako mu zasijejo oči, ko govori o preizkušnjah, kako čustven je glede dirkanja. Menim, da ne bi bilo prav, če ne bi razmišljali o načrtih zanj in mislili, da je z njim že konec. Še vedno je izjemno motiviran. Z njim si lahko skupaj zastavimo še mnege cilje," je zaključil Aldag.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 12:02 27.julij 2024.

    Zlahka konkurira mlajšim, če le ne bi imel take smole s padci.

  • atamama 07:29 27.julij 2024.

    Končno eden od novinarjev, ki pogleda dejstvu v oči..... leta tečejo in nič ne rečejo....

Sorodne novice