Šport
112 ogledov

Savšek in Terčelj v polfinalu

Benjamin Savšek Profimedia
Slovenska tekmovalca v slalomu na divjih vodah sta preskočila prvo oviro.

Slovenski kanuist Benjamin Savšek je na olimpijskih igrah v Parizu začel obrambo olimpijskega zlata iz Tokia. Na pariških brzicah je opravil z dvema kvalifikacijskima vožnjama in se s 14. časom prebil med 16 najhitrejših, ki so si zagotovili ponedeljkov polfinale.

Savšek je v prvi kvalifikacijski vožnji dosegel 12. čas s 97,04 sekunde, pri čemer si je pri sedmih vratcih prislužil dve kazenski sekundi. Druga vožnja pa se mu je popolnoma ponesrečila, potem ko se je dotaknil 14. vratc, 15. in zadnja, 23., pa je zgrešil in si tako prislužil 102 kazenski sekundi.

Kot rezultat se je štela boljša izmed obeh kvalifikacijskih voženj, Savškov rezultat iz prve vožnje pa je zadoščal za skupno 14. izid.

Benjamin Savšek | Avtor: Profimedia Profimedia

Kvalifikacije, v katerih je nastopilo 20 tekmovalcev, je dobil domačin Nicolas Gestin, ki je bil najhitrejši že v prvi vožnji, v drugi pa je z 88,78 sekunde še izboljšal svoj čas. Drugo mesto je zasedel Britanec Adam Burgess (90,87 sekunde), tretje pa Hrvat Matija Marinić (91,61). Oba sta boljši čas postavila v prvi vožnji.

Polfinalne vožnje se bodo pričele v ponedeljek ob 15.30, finale sledi ob 17.20.

Terčelj enajsta

Kajakašica Eva Terčelj se je z 11. časom kvalifikacij uvrstila v nedeljski polfinale. Izmed dveh kvalifikacijskih voženj se je 32-letnica s pariškimi brzicami bolje spopadla v drugi vožnji. Najhitrejši čas je postavila prva zvezdnica tega športa, Avstralka Jessica Fox.

Fox je v drugi vožnji postavila skupno najhitrejši čas z 92,18 sekunde. Drugo mesto kvalifikacij je osvojila Poljakinja Klaudia Zwolinska (93,03 sekunde), tretje Francozinja Camille Prigent (93,25 sekunde) - obe sta v drugi vožnji izboljšali dosežek iz prve vožnje.

V drugi vožnji je svoj čas izboljšala tudi Terčelj, ki se je v prvi kvalifikacijski vožnji dotaknila šestih in 16. vratc, v drugi pa le sedmih za čas 95,93 sekunde, kar je skupno zadoščalo za 11. rezultat med 25. tekmovalkami.

Eva Terčelj | Avtor: Profimedia Profimedia

Polfinale, v katerega se je uvrstilo 22 kajakašic, se bo pričel v nedeljo ob 15.30, finale pa ob 17.45.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice