Šport > Kolesarstvo
510 ogledov

Pidcock po predrti pnevmatiki in pravi drami do olimpijskega zlata! (video)

Tom Pidcock Profimedia
Tom Pidcock je po napetem zaključku ubranil olimpijsko zlato.

Britanec Tom Pidcock je danes ubranil zlato medaljo v olimpijskem krosu gorskega kolesarstva po dramatičnem zaključku, v katerem je v zadnjih metrih dirke premagal francoskega tekmeca Victorja Koretzkyja. Bron je osvojil Južnoafričan Alan Hatherly.

Pidcock in Koretzky sta se v zadnjem krogu nekajkrat izmenjala v vodstvu, a 24-letni Britanec je na koncu ugnal tekmeca s spretno potezo tik pred koncem, ko se mu je uspelo prebiti na notranjo stran ovinka ter tako prehiteti Francoza, ki se je komaj izognil trku ter izgubil stik z zvezdnikom tako gorskega, kot cestnega kolesarstva.

Na koncu se je po zaostanku devetih sekund Koretzky moral sprijazniti s srebrno medaljo. Dve sekundi za Koretzkyjem je ciljno črto prečkal še Hatherly, ki je tako uspel afriški celini priboriti prvo olimpijsko odličje v kolesarstvu po 68 letih.

Pidcockova zmaga je še toliko slajša, saj je aktualni svetovni prvak v gorskem kolesarstvu letos moral zapustiti dirko po Franciji zaradi koronavirusne okužbe. Tekom današnje dirke pa mu je težave povzročala prebita prednja guma, ko je moral na menjavo ter s tem izgubil kakšne pol minute in stik z vodilnim, a ga to ni ustavilo na poti do zlata. Koretzkyja, ki je nato vodil skoraj celotno preizkušnjo, je ujel pred zadnjim krogom, v katerem sta nato obračunala za zmago.

Tom Pidcock | Avtor: Profimedia Profimedia

 

* Gorsko kolesarstvo, olimpijski kros, moški:
ZLATO:  Tom Pidcock (Velika Britanija)
SREBRO: Victor Koretzky (Francija)
BRON:   Alan Hatherly (Južna Afrika)

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice