Šport > Olimpijske igre
314 ogledov

V boju za kolajno, nato izjemno grd padec kolesarke

Loana Lecomte Profimedia
Francoska kolesarska jo je grdo skupila.

Olimpijski kros gorskih kolesark se je zelo nesrečno končal za Francozinjo Loano Lecomte. Ta je odlično odprla preizkušnjo, nekaj časa celo vodila, nato jo je prehitela  njena rojakinja Pauline Ferrand Prevot, kasneje tudi Nizozemka Puck Pieterse. 

Lacomte je bila vseeno v boju za bron, ko se jije na spustu zgodil grd padec. Pri tem je z glavo udarila ob tla in obležala. Po poročanju L'Equipe je utrpela poškodbo glavo in 'relativno manjšo poškodbo čeljusti'. Traso je Lacomtejeva zapustila na nosilih, sledijo nadaljnji pregledi.

Prevotova je upravičila vlogo glavne favoritinje v olimpijskem krosu in suvereno osvojila zlato medaljo. Drugo mesto s skoraj tremi minutami zaostanka je zasedla Američanka Haley Batten, bron pa je pripadel Švedinji Jenny Rissveds.

Veliko smolo je imela Pieterse, ki je zanesljivo kolesarila na drugem mestu, ko je predrla gumo in zaradi tega izgubila svojo pozicijo. Na koncu je osvojila četrto mesto.

Za Prevotovo je bil to četrti nastop na olimpijskih igrah in prva medalja. Hkrati je bila to njena zadnja tekma v gorskem kolesarstvu, saj se bo, kot je napovedala že pred igrami, vrnila v cestno tekmovanje.

Pauline Ferrand Prevot | Avtor: Profimedia Profimedia

Tanja Žakelj je četrtič nastopila na olimpijskih igrah, njena vožnja pa je bila skladna s pričakovanji. Pred odhodom v Pariz je 35-letnica iz Idrije povedala, da se zaveda realnosti in preteklih izidov. V cilj ni prišla, saj so jo najboljše tekmovalke prehitele dva kroga pred ciljem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice