Šport
277 ogledov

Nova zmaga, kar dva Slovenca v 16-ini finala

Darko Jorgić Profimedia
Darko Jorgić v prvem krogu OI preskočil Singapurca.

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je na olimpijskih igrah v Parizu v prvem krogu premagal Singapurca Izaaca Queka s 4:2 (-8, 4, 8, 11, -3, 7). V drugem krogu Jorgića čaka Britanec Liam Pitchford, tega je premagal že na OI v japonski prestolnici.

Pred tem je Logatčan Deni Kožul prav tako dobil svoj uvodni dvoboj, v obračunu z Indijcem Sharathom Kamalom Achanta je slavil s 4:2 (-10, 9, 6, 7, -8, 10). Slovenija ima tako med najboljših 32 kar dva tekmovalca.

Petindvajsetletni Jorgić, 18. igralec s svetovne lestvice, bo rojstni dan praznoval v torek in si želi ponoviti četrtfinalni nastop s prejšnjih iger v Tokiu pred tremi leti. Edina tesna medsebojna obračuna s 83. igralcem na svetovni lestvici iz Singapurja je pred tem dobil. Trinajsti nosilec OI iz Hrastnika je po izgubljenem uvodnem ter predzadnjem nizu prišel še do tretjega slavja v dvobojih s Quekom.

Osemnajstletni Azijec je začel z vodstvom z 3:0, 6:2 in 8:3. Jorgić je znižal zaostanek na 7:8, dve zaporedni točki je dosegel tekmec, po 10:8 pa je Singapurec poslal močno žogico v telo Slovenca in tako dobil prvi niz po sedmih minutah. Po začetnem izenačenju v drugem nizu (2:2) je Hrastničan nato začel vračati močne žogice in prevzel pobudo za 6:2 in 7:3, nato je izkoristil prvo zaključno žogico za niz in 11:4.

Darko Jorgić | Avtor: Profimedia Profimedia

Tretji niz je z neugodnimi začetnimi udarci zelo dobro začel Jorgić, po 2:1 je prišel na 5:1 in 8:3. Po 10:4, ko je že kazalo na drugi gladko dobljen niz, pa je tekmec nanizal štiri točke, preden je po osmih minutah Jorgić povišal vodstvo v nizih.

Hrastničan se je v četrtem nizu znašel v zaostanku z 2:5, a je izenačil na 5:5, ko je uspešno napadel po servisu tekmeca. Po 6:6 pa je tri točke nanizal Singapurec in nekaj pozneje povedel z 10:7. Pred premorom je Jorgić dobil dve točki (9:10), po njem pa s servisom in dobrim bekendom v kot izenačil. A je Singapurec prišel do tretje zaključne žogice, znova je ostala neizkoriščena. Naslednji točki, prvo z nekaj sreče po odboju od mrežice, je dobil Jorgič za krik olajšanja, ki ga je tedaj spravil iz sebe.

Quek je v petem nizu z bliskovitimi napadi prepričljivo povedel (7:1), preden je drugo in tretjo točko dobil slovenski predstavnik, ki pa je tedaj zaostajal s 3:10, tu pa se mu je tudi ustavilo in tekma je šla v šesti niz. Tega je z 1:0 in 3:1 odprl Singapurec. Jorgić je v nadaljevanju zaigral bolj zbrano in po vse boljši igri povedel s 4:3 in 9:3. Z lepim začetnim udarcem je prišel do 10:5 in po premoru tretjo zaključno žogico pretvoril v zmago po 52 minutah dvoboja.

Darko Jorgić | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice