Šport > Kolesarstvo
317 ogledov

Kolesarski zvezdnik po grozljivi nesreči na OI končal v bolnišnici

Luke Plapp Profimedia
Avstralski kolesar Plapp je moral po padcu na olimpijskem kronometru na operacijo.

Avstralski kolesar Luke Plapp je po padcu na sobotni olimpijski kolesarski vožnji na čas prestal operacijo trebušne votline. Avstralski prvak v kronometru je bil eden od tistih, ki so na mokrih pariških ulicah padli, zaradi česar se vrstijo kritike na račun organizatorjev. Številni kolesarji so po nastopu dejali, da je bila proga nevarna. Kritizirali so tudi odločitev organizatorjev, da kolesarji pred dirko niso mogli preizkusiti trase.

Plapp je tako padel po 14 kilometrih vožnje na čas in zdrsnil pod zaščitno ogrado. Operirali so ga pozno zvečer v Parizu. Avstralska kolesarska zveza je sporočila, da so bili z njim v bolnišnici tudi njegovi starši in zdravnik avstralske reprezentance, drugih podrobnosti pa niso razkrili.

"Plapp je sinoči v pariški bolnišnici prestal operacijo trebušne votline. Njegovi starši in zdravnik avstralske ekipe so bili z njim v bolnišnici," se je v zgodnjih jutranjih urah v nedeljo glasila uradna objava na socialnih omrežjih avstralske kolesarske ekipe. "Nadaljnje zdravstvene podrobnosti trenutno niso na voljo."

Kamere grozljivega dogodka sicer niso ujele, a se je na spletu že pojavil posnetek enega izmed gledalcev, kako nesrečni Avstralec v bolečinah leži na tleh, medtem ko prejema pomoč enega izmed članov avstralske ekipe.

Plapp bi sicer moral ob Michaelu Matthewsu nastopiti tudi na cestni dirki, ki bo na sporedu 3. avgusta, a so olimpijske igre za nesrečnega komaj 23-letnega petkratnega avstralskega državnega prvaka že končane. Zaenkrat še ni znano, kdo bo nadomestil Plappa v reprezentanci za nastop na cestni dirki.

Za Plappom je sicer ena najuspešnješih sezon njegove mlade kariere, saj je postal državni prvak v vožnji na čas in na cestni dirki, na dirki Pariz-Nica je osvojil odlično šesto mesto, na Giru pa je nekaj časa nosil belo majico za najboljšega mladega kolesarja dirke.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice