Šport > Kolesarstvo
1379 ogledov

Milimetri od katastrofe! Noro, kako se je dobitnik medalje rešil pred nesrečo

Filippo Ganna Profimedia
Italijan Filippo Ganna se je na neverjeten način rešil pred padcem na mokrih cestah olimpijskega kronometra. Vsi niso bili te sreče.

Deževni pogoji v Parizu so poskrbeli za pravi kaos na sobotnem olimpijskem kronometru. Najhuje jo je odnesel odlični Avstralec Luke Plapp, ki je končal celo v bolnišnici, kjer je bil operiran, medtem ko se je Američanka Taylor Knibb kar trikrat seznanila s podlago pariške trase. Na tleh je končala tudi odlična Danka Cecilie Uttrup Ludwig.

Prav tako sta se na tleh znašla tudi dva favorita za olimpijsko medaljo. V moški konkurenci je padec pokopal vse upe Američana Magnusa Sheffielda, njegova rojakinja in aktualna svetovna prvakinja Chloe Dygert pa je po padcu vseeno uspela osvojiti bronasto medaljo.

Še najbolje jo je odnesel Filippo Ganna, katerega boj za olimpijsko kolajno bi se prav tako lahko končal tragično, ko mu je odneslo kolo, tako da bi skorajda pri veliki hitrosti trčil v ograjo, a je z izjemnim manevrom preprečil nesrečo.

Na odseku, kjer je zapeljal z ene podlage cestišča na drugo, je za trenutek izgubil nadzor nad kolesom, a se mu je vseeno uspelo rešiti pred trčenjem, čeprav je moral ukrotiti dosti težje nadzorljivo kronometrsko kolo. A Italijan je pokazal vse svoje sposobnosti nadzorovanja kolesa, da se je rešil pred padcem, obenem pa se je uspel zbrati ter preizkušnjo končati na drugem mestu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice