Šport > Olimpijske igre
300 ogledov

Slovenci: "Tu je šlo pa v meso. Skozi celotno tekmo je bilo tako"

Slovenska rokometna reprezentanca Profimedia
Slovenski rokometaši so si po težko priborjeni zmagi proti Hrvaški na stežaj odprli vrata v olimpijski četrtfinale.

Slovenska moška rokometna reprezentanca je v drugem krogu skupinskega dela olimpijskih iger v Parizu premagala Hrvaško z 31:29 (13:13). Po dvoboju so varovanci selektorja Uroša Zormana izpostavili veliko željo po zmagi in predvsem rezerve, ki v igri še vedno obstajajo.

Slovenci so dosegli prvo zmago na letošnjih olimpijskih igrah. Po uvodnem porazu proti Špancem so v francoski prestolnici premagali Hrvate. Po prvi zmagi so v resnih kombinacijah za preboj v četrtfinale, njihova usoda bo znana po nadaljnjih dvobojih proti Švedom, Japoncem in Nemcem.

Selektor Zorman je v mešani coni v pariški Areni Sud 6 strnil misli in pohvalil svoje varovance. "Za nas je vsaka tekma finale, tudi naslednja proti Švedski. Tudi tam moramo nabirati točke. Tekma s Hrvaško prinaša poseben naboj, čustva. Fantje so bili mirni, osredotočeni in lahko jim le čestitam. Ko naredijo 'klik' v glavi, je vse možno. Po nekem nokavtu proti Španiji smo se zdaj prebudili in videli, da lahko," je razlagal Zorman.

Slovenska rokometna reprezentanca | Avtor: Profimedia Profimedia

Videl je, česa je ekipa sposobna. Vseeno pa je še dosti rezerv, dodaja: "Za vse nas in predvsem tudi za gledalce je bilo videti nekaj čudnih potez, sploh na koncu. In teh res ne razumem, ampak to je čar rokometa. Imeli smo nekaj zaloge in na koncu zanesljivo zmagali. V zadnjih minutah smo ustvarili razliko in lahko bolj mirno dihali."

Najboljša strelca sta bila Aleks Vlah in Blaž Janc s po osmimi goli. Predvsem slednji je po prvi tekmi deloval zelo jezno po tekmi, v kateri so s kolegi premagali sami sebe. "Bil sem razočaran, ker smo res sami sebe premagali. Bili smo odlični, tekmo pa izgubili v nekaj sekundah, ko smo jih z napakami vrnili v igro. Začetek današnje tekme je bilo nekaj od poraza proti Španiji še v glavah. Nato smo se sprostili, začeli igrati tako, kot znamo. Če igramo s tako energijo, željo, borbenostjo, bo tudi favoritom zelo težko proti nam."

Slovenija se bo v naslednjem krogu v sredo ob 16. uri pomerila s Švedsko, nato pa jo čakata še petkova tekma proti Japonski in nedeljska proti Nemčiji. Najboljše štiri izbrane vrste iz skupine A se bodo uvrstile v četrtfinale in se nato preselile v Lille, kjer jih na stadionu Pierre Mauroy med 7. in 11. avgustom čakajo izločilne tekme z najboljšimi štirimi iz skupine B.

Slovenska rokometna reprezentanca | Avtor: Profimedia Profimedia

Po porazu proti Španiji je fizično borbo za vsak centimeter napovedoval Miha Zarabec. Odvijala se je točno tako, je povedal v pogovoru s slovenskimi mediji. "To smo napovedali. Ti sosedski derbiji so nekaj posebnega. Danes je zmagala ekipa, ki si je želela bolj. Mi smo sanjali že predvčerajšnjem o tem, da želimo zmagati. Borili smo se kot levi in pustili vse na igrišču, a ko potegnemo črto, smo spet storili preveč napak, izgubili preveč žog. Imamo prostor za napredek in to nas žene naprej. Dve točki sta naši, samozavesti ne manjka," je dejal rokometaš Wisle Plocka.

"Tu je šlo pa v meso. Od prve minute smo oboji pokazali, da si želimo, da smo pripravljeni vložiti v to tekmo veliko. Skozi celotno tekmo je bilo tako. Vesel sem, da smo vendarle mi na koncu iz tega iztržili več," pa je uvodoma izpostavil Tilen Kodrin. "Ostati moraš čim bolj zbran in jih omejiti, kolikor se pač da. Dejstvo je, da se je o vsem enostavno pogovarjati po tekmah, tudi na terenu že naslednjo sekundo veš, kaj bi lahko naredil bolje. Danes smo bili bolj zbrani, si tudi bolj želeli. Dobro smo se taktično pripravili in onemogočili Hrvate, da bi nam zabijali lahke zadetke. Zmaga je zasluženo naša," je še dodal.

Zorman je priznal, da je tekma štela še več. "Pred tekmi ne mi ne vi, mediji, nismo ustvarjali pritiska, a vedeli smo, da je ta tekma kot finale. Z današnjim porazom bi se možnosti zelo zelo zmanjšale. Fantje so igrali, kot je treba in še naprej živimo sanje," je sklenil 44-letni Ljubljančan.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice