Šport
1420 ogledov

"On je nora žival!" Selektor razkril, kaj je po poškodbi storil Štern

odbojka štern slovenija Anže Malovrh/STA
Slovensko zmago nad Kanado na olimpijskih igrah v Parizu bi kmalu zasenčila poškodba prvega korektorja Tončka Šterna. Ta bo po napovedih zdravniške službe bržkone lahko nadaljeval s turnirjem.

Slovenska odbojkarska reprezentanca je uspešno začela olimpijski turnir v Parizu in v prvem krogu skupinskega dela premagala Kanado s 3:1 v nizih. Slovenci so tako prestali zgodovinski olimpijski krst, s tira pa jih ni spravila niti na koncu ne tako resna poškodba Tončka Šterna.

Varovanci selektorja Gheorgheja Cretuja so dvoboj udarno začeli, nato pa jih je že po nekaj točkah presekala na videz hujša poškodba prvega korektorja Šterna.

slovenska odbojkarska reprezentanca Tri točke Šport Slovenci v četrtem nizu zaostajali, a nato prišli do zmage

Slednji je v bolečinah zapustil dvorano, kasneje pa se je izkazalo, da si je izpahnil kazalec na levi roki. Ko so ga ustrezno naravnali, se je 28-letnik vrnil na parket in dvignil razpoloženje v ekipi.

Tonček Štern | Avtor: Profimedia Profimedia
Na koncu je zbral 24 točk, bil najbolj učinkovit posameznik slovenske zasedbe in ji pomagal do prve zmage ob zgodovinskem premiernem nastopu na olimpijskih igrah. Po tekmi se je takoj odpravil v garderobo, podrobni pregled pa sledi v ponedeljek.

"Tekmo je zaznamoval čustven dogodek, ko se je poškodoval Tonček Štern in moral zapustiti igrišče. Začeli smo dobro, steklo nam je. Ko sem videl fante, da so stopili okoli njega, obenem pa je tudi Rok Možič dal od sebe vse za fante, sem imel občutek, da s takšnim pristopom ne moremo izgubiti tekme. Tekmec bi storiti nekaj res neverjetnega, da bi nam to preprečil," je po tekmi v mešani coni dejal romunski strateg na slovenski klopi Cretu.

"Daj me nazaj na igrišče!"

"Ko je prišel Tonček nazaj, mi je samo rekel: 'daj me nazaj na igrišče'. Tonček je nora žival. Nima težav z bolečino. V trenutku, ko je videl, da bo zanj mogoče turnir končan in so bili vsi okoli njega, je začel jokati. A ne zaradi bolečine, saj vem, da se to ne more zgoditi. Zbal se je le, da bo ostal brez nadaljevanja turnirja," je še razlagal slovenski selektor.

Slovenska igra je bila kljub nihanjem v tretjem in četrtem nizu boljša od kanadske, zmaga pa zaslužena, je dejal srednji bloker Jan Kozamernik, a opozoril: "Ko smo malenkost spustili glavo in si mislili, da bo tekma enostavna, smo hitro dobili odgovor z druge strani. To je čar tega tekmovanja, ne smeš skloniti glav. To nam lahko pomaga na naslednjih tekmah."

Kapetan Tine Urnaut je bil vesel, ker so že na prvi tekmi odigrali na dovolj visoki ravni in premagali Kanado. "Dokazali so, da so vrhunski nasprotniki. Vidim, da imamo še veliko rezerv v 'side outu' in želim si, da to popravimo v naslednjih tekmah in še pri tem elementu igre dobimo konstantnost," pravi 35-letni Korošec.

Premierni olimpijski nastop reprezentance s toliko izkušnjami in kolajnami z največjih tekmovanj ni zmedel, dodaja Urnaut: "Seveda se glede na medijsko pokritost, število gledalcev in koliko se govori o tem zavedam, da smo na OI. Ampak ko stopiš na igrišče je vse zgolj tekma kot tekma. Na vsakem treningu delamo na tem, da želimo biti boljši odbojkarji. To je naš edini cilj."

Tudi sam je imel v sebi nelagoden občutek, ko je videl poškodbo Šterna. "Ko sem videl njegov prst, mi je bilo žal za Tončka. Nisem pričakoval, da bo tako hitro prišel nazaj. Je borec in sploh ni bilo vprašanje, da se ne bi vrnil. Upam le, da poškodba ne bo tako huda, da bi ostal brez nadaljevanja turnirja."

Kot so zagotovili iz zdravniške službe, bo po vsej verjetnosti prvi korektor izbrane vrste lahko igral v nadaljevanju turnirja.

Slovence zdaj čaka dan premora, v torek ob 17. uri pa obračun proti Srbiji. Ta je na prvi današnji tekmi morala po tesnem razpletu priznati premoč domačinom Francozom z 2:3 v nizih. S Francozi se bodo Cretujevi varovanci merili v petek, prav tako ob 17. uri.

Zmaga v torek bi Slovenijo že peljala v četrtfinale, kamor se uvrstita po dve najboljši reprezentanci. Med osem najboljših bosta sicer napredovali tudi dve najboljši tretjeuvrščeni zasedbi iz treh skupin.

odbojka | Avtor: Anže Malovrh/STA Anže Malovrh/STA

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice