Šport > Olimpijske igre
323 ogledov

Slovenke še nikoli tako visoko v slalomih na divjih vodah

Eva Terčelj Profimedia
Eva Terčelj je osvojila sedmo mesto v kajaku.

Slovenska kajakašica Eva Terčelj se je v veliki finale slaloma na divjih vodah uvrstila z desetim časom, ob polfinalnem nastopu je sicer trčila že v druga vratica in si tako 'pridelala' dodatni dve sekundi. 

V finale dvanajsterice najboljših se je tako Slovenka podala kot tretja po vrsti. V zgornjem delu je naredila napako, voda jo je odnesla predaleč in izgubila je precej časa med sedmimi in osmimi vraticami, preostalo progo je prevozila izjemno hitro. Na koncu je osvojila sedmo mesto, brez omenjenih izgubljenih sekund bi bila še precej višje. Vseeno je poskrbela za najboljšo olimpijsko uvrstitev slovenskih kajakašic, saj je izboljšala deveto mesto Urše Kragelj iz Rio de Janeira 2016.

"Škoda napake v zgornjem delu. Stala me je veliko časa in energije. V glavi se mi je zdelo, da sem tam ogromno izgubila. Ni mi uspelo ujeti prvega vala, tako da sem proti toku veslala z drugim valom. Nisem se najbolje znašla, ampak tak je šport. Ko potegnem črto, moram biti zadovoljna s prikazanim," je Terčelj, 13. na OI v Londonu in 24. na OI v Tokiu, povedala za TV Slovenija.

Eva Terčelj | Avtor: Profimedia Profimedia

Zmagala je Avstralka Jessica Fox pred Poljakinjo Klaudio Zwolinsko in Britanko Kimberley Woods. Fox, pred tekmo prva favoritinja, je po neprepričljivem polfinalu finale odveslala dokaj suvereno ter prišla do svoje četrte kajakaške olimpijske kolajne in skupno pete. Pred tem je imela 30-letna Avstralka srebro iz 2012 ter brona z 2016 in 2020, ob tem pa je bila še zlata v kanuju 2020.

Petindvajsetletna Poljakinja Zwolinska je prišla do svoje prve kolajne na OI, za zlatom je zaostala 1,45 sekunde, z bronom pa se je okitila 28-letna Woods, ki je zaostala 2,86 sekunde. Branilka naslova, Nemka Ricarda Funk, je po napaki in izpuščenih vratcih v spodnjem delu pristala na 11. mestu.

V ponedeljek polfinalni nastop čaka še branilca naslova med kanuisti Benjamina Savška. Slovenski mojster brzic se je med 16 najhitrejših, ki bodo nastopili v ponedeljkovem polfinalu, prebil s 14. časom.

V torek popoldne bodo na divjevodaškem poligonu začeli še kvalifikacije v moškem kajaku in ženskem kanuju. Med kajakaši bo Slovenijo zastopal Peter Kauzer, med kanuistkami pa Eva Alina Hočevar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice