Šport > Olimpijske igre
192 ogledov

Terčelj: Napaka mi je mogoče vzela tudi kolajno

Eva Terčelj Profimedia
Slovenska kajakašica Eva Terčelj je Sloveniji na olimpijskih igrah v Parizu priborila prvo uvrstitev med najboljšo deseterico.

Kajakašica Eva Terčelj je na olimpijski tekmi zasedla sedmo mesto, višjo uvrstitev pa ji je preprečila velika napaka in izguba časa. Kot sama pravi, je bila napaka tako velika, da ji je glede na zaostanke lahko odnesla tudi kolajno.

"Ni mi uspelo ohraniti višine pred sedmimi vratci. Zato sem zamujala, vala mi ni uspelo ujeti, morala sem počakati na drugega. Potrudila sem se po najboljših močeh, nimam si česa očitati, zato sem zadovoljna in ponosna tudi na sedmo mesto. Zanj je bilo veliko odrekanja, veliko dela stoji zatem. Ni sicer kolajna, a je lepa uvrstitev, na tretjih olimpijskih igrah sem se prvič uvrstila v finale in to smatram kot uspeh," je dejala Terčelj.

Ljubljančanka je imela nekaj težav že v polfinalu, v katerem je na zahtevni, od kvalifikacij spremenjeni progi, zasedla deseto mesto. Slovenski navijači, ki jih je bilo na tribunah veliko, so nekaj časa trepetali, ko je prišla v cilj, sta morali pozneje zanjo zaostati dve tekmovalki. "Ne, sama se nisem bala. Predvidevala sem, da bo to dovolj, čeprav vožnja ni bila dobra. Sem se kar mučila, imela ogromno rezerv. Finalna vožnja pa je bila boljša, samo napake ne bi smelo biti," pravi nekdanja svetovna prvakinja.

V karieri ima praktično vse, manjka pa ji olimpijska kolajna. Za to bo imela v Parizu še eno priložnost nastopila bo v krosu, na katerega bo začela misliti že v ponedeljek. "Do zdaj sem bila stoodstotno posvečena le slalomu, o krosu začnem razmišljati jutri. Imam še eno priložnost za kolajno, če pa je ne bo, pa se svet ne bo podrl. Zadovoljna sem s svojim življenjem, v njem vsega ne moreš imeti. Mogoče pa bom na naslednjih igrah še poskušala, a do tja je še daleč," se zaenkrat še ne misli predati v boju za olimpijsko kolajno Terčelj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice