Šport > Olimpijske igre
963 ogledov

Znanega komentatorja odstranili z OI zaradi izjave med prenosom

avstralska štafeta Profimedia
Britanski športni komentator je zaradi neposrečene izbire besed že končal z javljanjem z olimpijskih iger v Parizu.

Športna televizijska mreža je iz svoje komentatorske ekipe na olimpijskih igrah v Parizu odstranila izkušenega britanskega novinarja Boba Ballarda zaradi neprimernih opazk na račun plavalk po koncu ženske štafete v prostem slogu na 4 x 100 metrov.

Avstralska štafeta v postavi Meg Harris, Emma McKeon, Mollie O'Callaghan in Shayna Jack je v s časom 3:28,92 postavila nov olimpijski rekord in osvojila zlato odličje. Nedeljski finalni izid je drugi najhitrejši dosežek v zgodovini, le avstralska štafeta je bila lani na SP na Japonskem hitrejša s svetovnim rekordom 3:27,96.

Tudi prejšnji olimpijski rekord (3:29,69) je bil v avstralski lasti, dosegle pa so ga na prejšnjih igrah v Tokiu.

avstralska štafeta | Avtor: Profimedia Profimedia

Srebro je pripadlo Američankam Kate Douglass, Gretchen Walsh, Torri Huske in Simone Manuel s časom 3:30,20, bron pa so si priplavale Kitajke Cheng Yujie, Wu Qingfeng, Yang Junxuan in Zhang Yufei s časom 3:30,30.

Avstralke so se po tekmi veselile velikega uspeha, britanskemu komentatorju pa se je očitno zazdelo, da vse skupaj traja predolgo. "Ženske pravkar zaključujejo... saj veste, kakšne so. Postopajo naokoli in si popravljajo ličila," je dejal.

 | Avtor: X Bob Ballard (spodaj levo). X

Izjava je naletela na takojšnje neodobravanje njegove sogovornice Lizzie Simmonds. "Nezaslišano, Bob, tudi nekateri moški to počnejo," je dejala, Ballard pa se je ob tem le nasmejal.

Uporabniki spleta so znanega športnega komentatorja obtožili seksizma, temu mnenju pa se očitno pridružujejo tuidi njegovi šefi pri Eurosportu.  "Med sinočnjim prenosom na Eurosportu je naš komentator Bob Ballard izrekel neprimerne besede, zaradi česar je bil odstranjen s seznama naših komentatorjev s takojšnjim učinkom," so sporočili.


dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice