Šport
41 ogledov

Kako se pripraviti na igro pokra

Žurnal24 main
Priprava na igro je skoraj tako pomembna kot sama igra. Če sami nismo pripravljeni sodelovati, se bo to odrazilo na rezultatih. Še preden se podate v igro, je dobro poskrbeti za nekaj stvari.

Naj si gre za igranje na turnirju ali v denarni igri, je vedno dobro da si še pred začetkom igranja poskrbite, da boste imeli na dosegu roke vedno vse stvari, ki jih boste med igro potrebovali, kakšno osvežitev (voda, sok, hrana), da odstranite iz svoje okolice vse moteče dejavnike, prav nič pa ne škodi niti to, da si zastavite nekaj pravil in ciljev, ki jih želite doseči, saj boste tako vedno vedeli, zakaj se trudite in čemu uro za uro sedite pred računalnikom ali pa za poker mizo. Še preden se torej podate v igro, je dobro poskrbeti za nekaj stvari.

1. Cilji in način doseganje teh ciljev
Zapomnite si, da je poker pravzaprav maraton ali pa etapna dirka, nikakor pa ne šprint, zato bodite že na začetku pripravljeni, da boste morali v dobre rezultate, včasih investirati tudi nekoliko več časa in truda. Še preden se sploh usedete za svojo mizo, tako pomislite na to, koliko časa želite igrati in tudi koliko časa ste pripravljeni igrati. Če vam bo namreč padla koncentracija in z mislimi ne boste več pri igri, potem je bolje da takrat raje sploh ne igrate, saj boste v takih primerih navadno le izgubljali denar.

Zastavite si cilj ki ga želite doseči, čas v katerem bi ga radi dosegli, ter mizo oziroma višino stav pri katerih se vam zdi ta cilj uresničljiv. V naprej planirajte koliko časa boste posvetili igri in koliko sprostitvi, saj tudi najboljši igralci, ne morejo uspešno igrati več kot nekaj ur skupaj.

Igrajte le toliko časa, kolikor ste lahko skoncentrirani na igro, pri tem pa ves čas imejte v mislih tudi cilje in omejitve, ki ste si jih zastavili sami sebi, saj vse preveč pokerašev, potem ko izgubi nekaj denarja, predolgo vztraja pri igri, izgubi potrebno koncentracijo in nato se navadno izguba iz igre v igro le še povečuje. Postavite si cilje in pravila, ter se jih držite!

2. Hrana, pijača in pripomočki
Preden začnete igrati, si vse potrebne stvari pripravite na doseg roke, pri tem pa je potrebno povedati, da pazite na to, kaj vnašate v svoje telo, saj vam močno odsvetujemo, da med igranjem uživate kofein, sladkor, ogljikove hidrate in alkohol, saj utegnejo te snovi vplivati na vaše razpoloženje, počutje in konec koncev tudi na rezultate.

Vse te snovi vam bi sicer začasno pomagale in vas nekoliko privzdignile, a bi kmalu tudi popustile, pri čemer bi se vaše telo znašlo v manjši krizi, česar pa ne želite doživeti sredi igre, saj so lahko posledice za vaše žive in račun, naravnost katastrofalne.

Naj bo med vašimi pripomočki vedno tudi kak blokec, v katerega boste lahko delali zapiske o zanimivih igrah in nasprotnikih, po potrebi, pa si lahko pri igri pomagate tudi z drugimi pripomočki, a pri tem nikar ne pretiravajte.

3. Spanje ali počitek
Vsi vemo, da je najbolje igrati proti utrujenemu, nezbranemu ali pa raztresenemu nasprotniku, ki ni povsem prepričan v to, kar počne. Take igralce za mizami navadno resda najdemo ob, za nas, zelo poznih urah, kar pa vseeno ne pomeni, da moramo zato tudi mi vedno bedeti takrat, ko bedijo tudi oni. Zaradi časovne razlike, je določen termin navadno bolj naklonjen nasprotniku kot pa nam, kar ponavadi poskušamo izkoristiti mi, a vam svetujemo, da tega ne počnete za vsako ceno.

Če ste preživeli cel dan v službi, nato pa si tudi popoldan niste mogli privoščiti niti urice oddiha, potem je tokrat morda napočil čas, da nasprotnikom privoščite bolj miren večer in se namesto za mize, raje odpravite v posteljo.

Seveda, če ste se poprej dovolj spočili in se čutite dovolj pripravljene za igro, potem tudi mi pri tem ne vidimo nobenih ovir, a ne pozabite, da boste pri igri uspešni le, če boste nanjo skoncentrirani. Cilj je, da ujamemo nasprotnika na levi nogi in ne, da poskušamo to narediti medtem ko smo na levi nogi tudi sami, saj se bo vedno našel nekdo, ki bo našo trenutno šibkost izkoristil.

4. Izobraževanje
Najboljši igralci nikoli ne rečejo, da vedo že vse o pokru, ker to enostavno ni mogoče zato se tudi oni neprestano izobražujejo, kar jim pomaga pri tem, da ostajajo med najboljšimi igralci. Zakaj bi torej bilo kaj drugače z vami, nihče ni tako dober, da mu nekaj vaje ne bi škodilo, zato čas med igrami izkoristite tudi za izobraževanje, saj vam portali kot je PokerNews.si, ponujajo cel kup možnosti, da še bolj izpilite svojo igro in jo dvignete na višjo raven.

5. Igra
Če ste se pred začetkom igre, posvetili vsem prejšnjim točkam, potem je sedaj napočil čas, da se podate za mizo in poskušate uresničiti cilje, ki ste si jih zastavili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.