Šport > Kolesarstvo
265 ogledov

Doplihar za las ostal brez odličja

Anej Doplihar Profimedia Anej Doplihar (desno).
Na svetovnem prvenstvu v kolesarstvu je Anej Doplihar zasedel nehvaležno četrto mesto.

Slovenski parakolesar Anej Doplihar je na svetovnem prvenstvu v Zürichu za las ostal brez odličja. Na cestni dirki je zasedel četrto mesto, za bronom je zaostal dve sekundi. 

"Škoda, ker se ni izšlo za medaljo, ampak v resnici je Anej res vrhunsko opravil svojo nalogo. Menim, da je to rezultat, ki ga je Anej potreboval kot potrditev dobrega dela in da pridobi potrebno samozavest za naslednjo sezono. V pripravah na to tekmovanje je vse super potekalo, od treningov do samega potovanja in nastanitve tu v Zürichu. Skratka: ko se razočaranje, da ni medalje, poleže, se bomo zavedali, da je bil ta nastop vrhunski," je po nastopu svojega varovanca prve misli strnil njegov trener Aleš Suhadolnik.

Svetovni prvak na 57,8 kilometrov dolgi preizkušnji je postal Francoz Mathieu Bosredon, drugi je bil Italijan Martino Pini, tretji pa Norvežan Christian Gyldenohr.

Prvenstvo v Švici je za Dopliharja najuspešnejše doslej, poleg četrtega mesta na cestni dirki je bil še 16. v kronometru.

Lani na Škotskem je bil Doplihar deseti na cestni dirki, 19. pa v kronometru. Na cestni dirki je bil deseti tudi pred dvema letoma v Kanadi.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice