Šport > Kolesarstvo
425 ogledov

Nemški veteran bi si želel "pogledati v Pogačarjevo glavo"

Simon Geschke Profimedia
Nemški kolesar Simon Geschke bi se želel pred koncem profesionalne kariere podrobneje seznaniti z miselnimi procesti najboljšega kolesarja na svetu Tadeja Pogačarja.

Tadej Pogačar je v nedeljo z izjemno predstavo osvojil naslov svetovnega prvaka in ima pri komaj 26 letih v zbirki uspehov že skoraj vse, kar v kolesarstvu šteje. Vendar njegovi tekmeci menijo, da še ni rekel zadnje in da ima Slovenec še prostor za napredek. 

Nemški kolesar Simon Geschke, ki se to sezono pri 38 letih poslavlja od športa, bi pred koncem kariere srčno rad naredil še eno nemogočo stvar.

Tadej Pogačar Mnenja Šport Tako so se na Pogačarjevo predstavo odzvali tekmeci

"Rad bi pogledal v njegovo glavo, da bi lahko videl, kaj se tam dogaja," je po nedeljski cestni dirki v Zürichu dejal 38-letnik za nemško tiskovno agencijo dpa. To se nanaša na Pogačarjevo glavo, ki se je z napadom 100 kilometrov pred ciljem okronal za novega svetovnega prvaka v cestnem kolesarstvu.

"To je bilo noro. To je bilo enostavno noro opazovati. A če si v formi, si v formi," je o demonstraciji moči slovenskega zvezdnika na SP dejal Geschke. Sam bo svojo zadnjo dirko odpeljal na dan nemške enotnosti v Münstru.

Pogačar Nori Slovenec Šport Legendarni Merckx v šoku: "Nikoli si nisem predstavljal ..."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.