Šport > Kolesarstvo
2473 ogledov

Nekaterih pač ne izuči! "Jezi me, da je ljudem tako vseeno"

Print Screen
Češki kolesar je po trčenju z navijačem v drugi etapi dirke po Španiji opustil misel na rdečo majico.

Kolesarji so v nedeljo opravili z drugo etapo na dirko po Španiji. Zmagal je Avstralec Kaden Groves (Alpecin-Deceuninck), vodstvo v skupni razvrstitvi pa je po zaslugi bonifikacijskih sekund prevzel Wout Van Aert (Visma-Lease a Bike).

Kaden Groves Vuelta Šport Padec v zadnjih kilometrih, do zmage Avstralec, Roglič brez težav

V boj za rdečo majico se je nameraval vmešati tudi mladi češki kolesar Mathias Vacek (22), član Lidl-Treka, ki je imel po sobotnem kronometru dve sekundi zaostanka za zmagovalec Brandonom McNultyjem (UAE Team Emirates).

Načrte mu je slabih 24 kilometrov pred ciljem prekrižal pijani navijač, zaradi katerega je Vacek padel s kolesa, a jo pri tem odnesel brez poškodb.

 | Avtor: Print Screen Print Screen
"To ni bil moj najsrečnejši dan, saj sem padel zaradi pijanega navijača, a vseeno sem dokaj mirno in brez kakšnih poškodb prikolesaril do cilja," je po koncu etape sporočil Vacek, ki je končal na 44. mestu.

"Na klancu sem sredi ceste naletel na pijanega navijača, k se ni preveč zmenil za nas kolesarje. Na žalost me je zrušil na tla, a na srečo se mi pri tem ni nič hudega zgodilo," je še pojasnil Čeh.

"Na cesti je bilo več navijačev. Prišlo je do kontakta in znašel sem se na tleh. Jezi me, da je nekaterim ljudem tako vseeno in da kolesarjem sploh ne pustijo dovolj prostora, da bi se odpeljali mimo, a tako pač je. Moral sem garati, da sem se spet priključil glavnini. Na koncu sem dosegel kar dober rezultat, a porabil veliko energije. Želel sem se boriti za rdečo majico, vendar po tisti nesreči to ni bilo več mogoče. Veseli me, da sem obdržal vsaj belo majico," je dodal vodilni mladi kolesar na dirki.

Še pred nesrečnim trkom z navijačem je moral Čeh v boju za preostali dve bonifikacijski sekundi na vmesnem sprintu priznati premoč kasnejšemu zmagovalcu etape Grovesu. Vmesni sprint sta prva prečkala španska ubežnika Luis Angel Mate in Ibon Ruiz.  "Ves čas sem imel v glavi, da bom pridobil dve sekundi na vmesnem sprintu, vendar nisem imel dovolj moči," je priznal obetavni kolesar, ki je v skupnem seštevku nazadoval na tretje mesto.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar luckyss1
    luckyss1 11:34 19.avgust 2024.

    Vso to bebavo golazen je treba spraviti za ograjo...