Šport > Kolesarstvo
1611 ogledov

Padec v zadnjih kilometrih, do zmage Avstralec, Roglič brez težav

Kaden Groves Profimedia
Kaden Groves je dobil drugo etapo. V ciljnem sprintu je ugnal Wouta van Aerta, ki je prišel do rdeče majice.

Avstralec Kaden Groves (Alpecin-Deceuninck) je zmagovalec druge etape kolesarske dirke po Španiji. Na 194 km dolgi trasi od Cascaisa do Ourema na Portugalskem je bil najboljši po sprintu glavnine. Vodstvo v skupnem seštevku je prevzel Belgijec Wout van Aert, medtem ko je slovenski as Primož Roglič etapo končal v času zmagovalca.

Roglič (Red Bull-BORA-hansgrohe) se je v današnji razgibani etapi z okoli 2700 višinskimi metri izognil vsem težavam, tudi padcu v zadnjih dveh kilometrih, ter varno prečkal ciljno črto in prejel čas zmagovalca zaradi pravila zadnjih štirih kilometrov.

Sama etapa je bila zelo mirna in predvsem počasna, saj so kolesarji za prvotno časovnico organizatorjev zaostali dobro uro. V ospredju sta bila večji del dneva le dva španska ubežnika, ki pa ju je pred zahtevnejšim delom trase v zadnjih 50 km glavnina brez težav ujela.

V nadaljevanju so skušale biti tako ekipe kandidatov za skupno zmago kot tiste redkih sprinterjev v čim boljšem položaju na razgibanih cestah, pričakovano pa je po grdem padcu ob koncu prišlo do sprinta glavnine.

Največ moči je imel najboljši sprinter na letošnji Vuelti Groves, ki je slavil 17. zmago v karieri in že peto na španski pentlji. Drugi je bil van Aert (Visma-Lease a Bike), ki je zaradi šestih bonifikacijskih sekund prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Tretji je bil Novozelandec Corbin Strong (Israel-Premier Tech).

V seštevku je po sobotnem tretjem mestu v vožnji na čas na vrh skočil Van Aert, ki ima zdaj tri sekunde naskoka pred Američanom Brandonom McNultyjem. Roglič v skupnem seštevku zaostaja 20 sekund.

V ponedeljek bo na sporedu še zadnja etapa na Portugalskem od Louse do Castela Branca (191,2 km). Tudi ta bo razgibana, a bržčas spet ne bo prinesla večjih razlik. Na račun bi lahko znova prišli redki sprinterji na dirki.

Etapa se bo začela ob 12.50 in končala okoli štiri ure in pol kasneje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice