Šport > Kolesarstvo
13916 ogledov

Po prvi etapi kazen za kolesarje UAE Team Emirates, kolesarski svet ogorčen

UAE Team Emirates Profimedia
Skorajda celotna ekipa UAE Team Emirates si je na uvodnem kronometru letošnje Vuelte prislužila kazen.

S sobotnim kronometrom v Lizboni, ki ga je odlično odvozil na Primož Roglič, se je pričela letošnja dirka po Španiji (začetne etape so bodo odvile na Portugalskem) in že prvi dan je imela delo tudi dirkaška komisija, ki je za uvod podelila osem kazni, vse pa so prejeli kolesarji in vodstvo ekipe UAE Team Emirates. Vodstvo dirke sicer lahko podeli kazni v obliki denarne globe, časovnih pribitkov ter odvzema UCI točk, seveda glede na težo prekrška.

In vsi, ki se veselijo čim bolj poštenih bojev na cesti, so bili veseli, da jo je ekipa, v kateri sta tudi dva izmed najtežjih nasprotnikov našega Primoža Rogliča - Adam Yates in Joao Almeida, tokrat odnesla le z denarno kaznijo in odvzemom točk ter brez časovnih pribitkov.

In kaj so pri UAE Team Emirates storili tako nezaslišanega, da si je kar sedem od osmih kolesarjev na čelu s športnim direktorjem prislužilo kazni v obliki globe 500 švicarskih frankov in odvzema 15 UCI točk?

Vseh sedem kolesarjev, ki je bilo prisotnih na predstavitvi (Joao Almeida, Filippo Baroncini, Isaac del Toro, Pavel Sivakov, Adam Yates, Brandon McNulty in Marc Soler) je bilo kaznovanih, ker so se pojavili v nedovoljenih oblačilih - dresih, ki še niso bili odobreni s strani UCI.

Kazen je dobil tudi športni direktor ekipe Marco Marcato, tako da bodo morali pri UAE Team Emirates skupaj na račun Mednarodne kolesarske zveze izkrcati 4000 švicarskih frankov (približno 4185 evrov). Edini, ki je ušel kazni, je bil Jay Vine, ki je izpustil predstavitev.

Nova bizarna kazen (neodobreni dresi na predstavitvi zagotovo pomenijo veliko prednost v primerjavi s konkurenco) s strani Mednarodne kolesarske zveze je tako znova razburila kolesarski svet, ki je dal preko socialnih omrežij vedeti, da bi se vodilni možje pri UCI lahko manj ukvarjali s podobnimi bedarijami in se bolj posvetili varnosti kolesarjev.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 9
  • Avatar Zoran
    StarMačk 10:35 18.avgust 2024.

    To, da se pri UAE ob predstavitvi novih dresov niso zavedali pravil, ki določajo kdaj in na kakšen način lahko ekipa javnosti predstavi novo kolesarsko opremo, je pravljica za lahko noč. Očitno pa je bila UAE predstavitev novih dresov, zaradi ...prikaži več nam neznanih razlogov, pomembnejša od sankcij (lahko, da je bil datum predstavitve določen v pogodbi s proizvajalcem?), ki so sledila. Glede na to v kakšnih okvirjih pa je ta bila izrečena verjamem, da so se UAE in UCI že prej vse dogovorili...

  • dare326 10:30 18.avgust 2024.

    To so ustaljeni postopki, UCI je mečkala z odobritvijo.

  • smoljo 09:31 18.avgust 2024.

    Ta fotelski luleki v uci v vsej svojem sijaju....očitmo jim je dolgčas in si zmišljujejo neumne zadeve,Naslednjic pač ekipe nebo na predstavitvi ....štrajk

Sorodne novice