Šport > Kolesarstvo
607 ogledov

To danes čaka kolesarje, Roglič odpira lov na rdečo majico

Roglič Profimedia
Z današnjo vožnjo na čas se bo začela 79. izvedba dirke po Španiji, na kateri bo nastopil tudi trikratni zmagovalec Primož Roglič.

Slovenski kolesarski as Primož Roglič (Red Bull-BORA-hansgrohe) bo lov na četrto zmago na dirki po Španiji začel z vožnjo na čas na Portugalskem. Kolesarje čaka 12 km dolga pretežno ravninska trasa med Lizbono in Oeirasom, ki bo dala prvega nosilca rdeče majice vodilnega.

Roglič bo edini Slovenec na 79. dirki po Španiji, lovil pa bo četrto zmago po treh zaporednih slavjih v letih 2019, 2020 in 2021.

Primož Roglič Kako je z njim? Šport Roglič pred Vuelto razkril resnično stanje poškodb

Potem ko je pred dvema letoma zaradi poškodb po padcu odstopil z drugega mesta v skupnem seštevku, je lansko špansko pentljo končal na tretjem mestu. Zaostal je le za tedanjima ekipnima kolegoma pri Jumbo-Vismi Američanom Seppom Kussom in Dancem Jonasom Vingegaardom, potem ko pravega dirkanja med njimi v zadnjem tednu ni bilo.

Kisovčan je pred letošnjim letom zamenjal delodajalca, se nekajkrat že izkazal, a predčasno končal nastop na Touru, ki je bil glavni cilj sezone. Zdaj bo skušal sezono rešiti v Španiji, kjer je imel doslej v karieri največ uspeha.

Primož Roglič Kaj se je dogajalo? Šport Šok na predstavitvi ekip! Kje, za vraga, je Primož Roglič?

Pot do morebitne četrte skupne zmage bo začel v kronometru, v katerem pa ne bo glavni favorit. Ta vloga pripada Britancu Joshu Tarlingu, med glavnimi izzivalci pa so Belgijec Wout Van Aert, Švicar Stefan Küng, Avstralec Jay Vine in Italijan Edoardo Affini.

Roglič bo skušal pridobiti nekaj sekund v primerjavi z drugimi kandidati za skupno zmago. Mednje spadajo Portugalec Joao Almeida, Britanec Adam Yates, branilec lanske zmage Kuss, Ekvadorec Richard Carapaz, Španci Mikel Landa, Enric Mas, Carlos Rodriguez in nekateri drugi.

Prvi kolesar se bo s startne rampe pognal ob 16.23, zadnji pa ob 19.18. Roglič bo začel ob 19.12.

Roglič Kuss Presenečenje Šport Roglič vpadel k napačni ekipi, ob teh prizorih zaigra srce

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Enzgg4 10:37 17.avgust 2024.

    Good luck, Rogla.