Šport > Kolesarstvo
990 ogledov

Roglič pred Vuelto razkril resnično stanje poškodb

Primož Roglič Profimedia
Roglič pred Vuelto še čuti bolečine zaradi padca na Touru.

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič bo v soboto začel dirko po Španiji, ki jo je dobil trikrat v nizu v letih 2019, 2020 in 2021. Po padcu na dirki po Franciji, ki jo je predčasno končal, še vedno čuti bolečine, predvsem v hrbtu. "Ni bilo dvomov o nastopu na Vuelti. Procesa rehabilitacije pa ni mogoče pospešiti. Je, kot je, živim s tem dan za dnem," je povedal na spletni novinarski konferenci svoje ekipe Red Bull-BORA-Hansgrohe.

Roglič Kuss Presenečenje Šport Roglič vpadel k napačni ekipi, ob teh prizorih zaigra srce

"Teden dni sem potreboval za osnovno okrevanje. Nekaj dni rabiš, da ugotoviš, kaj in kako je narobe s tvojim telesom. Potem se počasi sestavljaš nazaj, naprej zgolj za dobro počutje v normalnem življenju. Na srečo je vse to potekalo hitro in sem lahko potem počasi opravljal že prve treninge," je obrazložil odločitev, da starta na Vuelti.

"Treba bo še nekaj časa, da bom brez bolečin, verjetno bo to po koncu dirke. Torej še tri tedne. Vsak teden je sicer bolje, sem tudi dovolj dober, da lahko kolesarim. Po padcu nisem dirkal in vsak dan bo pokazal, kako bo šlo, tudi ob spremembah ritma. Sem pa optimističen," je o trenutnem zdravstvenem stanju še povedal Roglič.

Sepp Kuss in Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Član zdaj avstrijsko-nemške zasedbe je postal v tem letu. "S polovico ekipe, ki je tu, sploh še nisem dirkal. Tudi to bo nekaj novega zame ter za ostale sotekmovalce." Naslov zmagovalca dirke po Španiji bo sicer branil Sepp Kuss, Američan, ki ima tudi slovenske korenine, je bil še lani moštveni kolega Rogliča. "Veliko let sem bil z njim v ekipi. Malo čudno je, da bova sedaj vsak zase. Bova pa stopila na pedala in vsak bo poskušal narediti kar najboljši možni zid. To bo res zanimiv dvoboj. Računam tudi na pomoč svoje ekipe, razplet pa bo odvisen tudi od taktike drugih."

Štiriintridesetletni Kisovčan je dejal, da mu je všeč razgibana trasa 79. izvedbe Vuelte s kar 61.522 višinskimi metri. Le ena etapa velja za ravninsko, na programu bosta dva posamična kronometra. "Ne glede na to, kdo pride na dirko, in ne glede na traso, je najboljši tisti, ki je najbolje pripravljen na danih terenih v vnaprej znanem obdobju. Mi pa je trasa všeč, raje imam vzpone in spuste kot pa ravninske etape."

Primož Roglič Kaj se je dogajalo? Šport Šok na predstavitvi ekip! Kje, za vraga, je Primož Roglič?

Izpostavil je družino, ki mu je pomagala, da se je vrnil na kolo in na dirko po Španiji. "Težko je bilo, ko sem tako končal Tour. Pred tem sem vložil veliko dela, pa tudi družina je veliko žrtvovala, nato pa mi pomagala, da sem šel lahko hitreje naprej. Na drugi strani pa so v življenju vedno izzivi in se je treba z njimi spopadati."

Na Portugalskem bodo prve tri etape letošnje dirke po Španiji. Prvič po letu 1997 se bo tako dirka po Španiji začela v sosednji državi. V soboto se bodo v prvi etapi kolesarji podali na pot iz portugalske prestolnice, po 21 etapah in slabih 3300 kilometrih pa se bo dirka končala 8. septembra v Madridu. Če mu bo uspelo še četrtič priti v cilj kot prvi v skupnem seštevku, se bo Roglič izenačil z doslej najuspešnejšim na Vuelti Robertom Herasom. Španec je domačo dirko v skupnem seštevku dobil v letih 2000, 2003, 2004 in 2005.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice