Šport > Kolesarstvo
698 ogledov

To so najnovejše informacije o stanju hudo poškodovanega kolesarja

Nicolas Debeaumarché Profimedia
Cofidisov kolesar je v grozljivi nesreči na dirki po Poljski utrpel več zlomov hrbtenice.

Dirko po Poljski so v zadnjih letih zaznamovale grozljive nesreče, ki so pretresle kolesarski svet. Leta 2019 se je na dirki tragično ponesrečil eden najbolj talentiranih kolesarjev sveta Bjorg Lambrecht, medtem ko je odlični sprinter Fabio Jakobsen preživel nekaj dni v komi po grozljivi nesreči leto kasneje.

Padec na dirki po Poljski Grozljivo! Šport Pa ne že spet! Nov grozljiv padec, tokrat na dirki po Poljski

Na žalost pa je tudi letošnjo izvedbo dirke povsem zasenčila še ena grozljiva nesreča, ko je tekom tretje etape eden izmed ubežnikov, Cofidisov kolesar Nicolas Debeaumarché, v enem izmed zavojev strmoglavil v obcestni jarek ter se grdo poškodoval. Odpeljan je bil v bolnišnico, kjer so potrdili zlom hrbtenice, je sporočila njegova ekipa.

"Nicolas Debeaumarché je bil žrtev padca na dirki po Poljski ter prepeljan v bolnišnico, kjer je bil hospitaliziran zaradi zloma večih vretenc. Skupaj s Cofidisovo zdravstveno ekipo bodo jutri opravili dodatne preiskave. Nicolasu želimo vse najboljše," je v urah po nesreči sporočila kolesarjeva ekipa.

Debeaumarché je sicer bil del ubežne skupine ter je skupaj s kolesarjem ekipe Soudal-QuickStep Pepijnom Reinderinkom grdo padel ter obležal v obcestnem jarku. Ker spremljevalna vozila sploh niso opazila njegove nesreče, ekipne radijske povezave pa so bile na dirki prepovedane (UCI je testiral idejo, da bi zgolj dva kolesarja vsake ekipe imela na voljo radijsko povezavo), Debeaumarché sploh ni mogel javiti svoje nesreče, tako da je bilo sprva osebje obveščeno le o padcu Reinderinka, medtem ko je nesrečni Francoz hudo poškodovan ležal v jarku. Šele ko so ljudje začeli panično kričati, naj pomagajo ponesrečenemu kolesarju, je Debeaumarché končno prejel zdravniško pomoč.

Po koncu etape se je nato vsul plaz očitkov nad Mednarodno kolesarsko zvezo (UCI) zaradi prepovedi radijskih povezav. Ker preko radia niso bili obveščeni o nevarnosti odseka, je namreč kasneje na istem odseku padlo še lepo število kolesarjev, a jo na srečo ni nihče odnesel tako hudo kot nesrečni Debeaumarché.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice