Šport > Kolesarstvo
1780 ogledov

Rogliča umaknili s seznama. Kaj bo z Vuelto?

Primož Roglič Epa
Primož Roglič še ni nared za dirko.

Slovenski kolesarski as Primož Roglič se je znašel na prvotnem seznamu svojega moštva Red Bull - BORA - hansgrohe za današnjo klasiko San Sebastian, a je bil v zadnjem trenutku umaknjen s startne liste. Zasavec ima še vedno težave zaradi padca, ki ga je utrpel na dirki po Franciji. To je moral predčasno zaključiti.

"Primož ni povsem zdrav, težave ima s spodnjim delom hrbta. Lahko trenira, a le z manjšimi obremenitvami," je za El Diario Vasco izjavil športni direktor Patxi Vila in dodal: "Ne vem, v kolikšni meri lahko računamo nanj, da bo tekmoval v takšnem stanju."

Ob teh besedah je nastop Rogliča na dirki po Španiji, ki se začne 17. avgusta, zelo vprašljiv. Še zlasti, ker bo v prvi etapi v Lizboni na sporedu kronometer, kar kmalu pa se bodo kolesarji na tokratni Vuelti pomerili v gorah.

Rogla je doslej že trikrat osvojil dirko po Španiji, lani je bil skupno tretji za zdaj že nekdanjima sotekmovalcema pri ekipi Jumbo-Visma Seppom Kussom in Jonasom Vingeggardom. 

V primeru četrte zmage bi izenačil rekord Roberta Herasa, ki je slavil v letih 2000, 2003, 2004 in 2005. Nad rezultati Španca sicer lebdi senca dvoma, saj je bil v letih 2001 - 2003 član ekipe US Postal, ki je bila ob razkritju dopinške preteklosti Lanca Armstronga obtožena načrtne in sistemske uporabe nedovoljenih poživil. Dva tedna po zmagi leta 2005 je bil Heras pozitiven na EPO, zmago so mu že odvzeli, a po uspešni pritožbi zaradi nepravilnosti postopka nato vrnili.

Komentarjev 1
  • Ender3 08:25 10.avgust 2024.

    Se pozna, da mediji nimajo Dončića in tudi drugi lahko pridejo na vrsto za publiciteto..

Sorodne novice