Šport > Kolesarstvo
11548 ogledov

Pogačarjev pomočnik o Rogliču: "160 kolesarjev odpelje ta zavoj, le on pade!"

Nils Politt in Tadej Pogačar Profimedia
Nils Politt se je v enem izmed podcastov dotaknil tudi Primoža Rogliča in njegovih številnih padcev.

Nemški kolesar ekipe UAE Team Emirates Nils Politt je po izjemno uspešni dirki po Franciji, na kateri je pomagal svojemu kapetanu Tadeju Pogačarju do šestih etapnih zmag in skupne zmage, nastopil v Schlag & Fertig podcastu, kjer se je dotaknil številnih zanimivih kolesarskih tem.

Med drugim je poizkušal javnosti pojasniti, kako lahko njegov kapetan s tako lahkotnostjo ruši vse rekorde vzponov, ki so jih postavili kolesarji v "temačnih časih kolesarstva". "Dejstvo, da je imel Tadej nekaj minut hitrejši čas od Marca Pantanija, je nepomembno, ker se tega ne da primerjati," je z razlago začel Politt.

Nils Politt in Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

"Naša kolesa tehtajo 6,8 kilogramov, v tistih časih so 9 kilogramov. Vsa naša oprema je testirana, da se poskrbi, da imamo na voljo najhitrejše čelade, nogavice ... Temu v preteklosti ni bilo tako," je Politt razložil, zakaj so danes kolesarji toliko hitrejši, kot v preteklosti. Prav tako je še poudaril, da bi bila uporaba dopinga v današnjih časih praktično nemogoča.

"Ljudje ne razumejo, kaj vse moramo početi in da je kaj takega, kar se je dogajalo v preteklosti, danes nemogoče. Za dopinške teste moramo biti na voljo po celotne dneve in tekom Toura so Tadeja testirali čisto vsak dan, včasih celo po dvakrat. Pred etapo bi vstopili na naš avtobus in morali smo jim dati vzorec. Šlo je za vdor v našo zasebnost. Toda zavedamo se, da so dvomi vedno del našega športa," je temo zaključil odlični Nemec.

Tekom podcasta se je nekdanji kolesar Katjuše in Bore-hansgrohe dotaknil še številnih zanimivih tem, med drugim je razložil, kako imajo v ekipi prav poseben "črni seznam" svojih sovražnikov, obenem pa je beseda tekom celotne oddaje nanesla tudi na drugega Slovenca, Primoža Rogliča, ki se je pred sezono pridružil Polittovi nekdanji ekipi.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Nemec je priznal, da ga ni presenetilo, da je eden glavnih Pogačarjevih tekmecev predčasno zaključil z dirko po Franciji. "Šestkrat je nastopil na Touru in ga trikrat predčasno zapustil zaradi padca. Njegovi padci so bili dobro pokriti in res je, da pri tem zadnjem ni mogel narediti ničesar. Toda pri nekaterih njegovih padcih se sprašujemo, kaj sploh počne. Tisti padec v drugem tednu ... 160 kolesarjev je brez težav odpeljalo tisti zavoj, le on pade," je bil do Rogliča kritičen nemški kolesar.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • francek 08:54 06.avgust 2024.

    Rogljič tekmuje pomočnik pa vedri oziroma dostavlja vodo.

  • vanja6 08:47 06.avgust 2024.

    Sem prepričana, da so Rogličevi padci z razlogom, sploh pa na Pogačarjeva črno listo. Si bomo to zapomnili, ko bomo izbirali športnika leta. Nekaj je biti aroganten kolesar, drugo je pa biti športnik.

  • atamama 07:33 06.avgust 2024.

    Kaj ne morete napisati..... kolesar 'ta pa ta'' je povedal ne pa da izpostavljate in delate reklamo za človeka, ki je pokazal prst slovenki državi in domoljubju.... Ali ste novinarji vzgojeni v takem brezumju?

Sorodne novice