Šport > Kolesarstvo
11644 ogledov

Nemec z norim razkritjem o Pogačarju: "Imamo prav poseben seznam ..."

Tadej Pogačar in Nils Politt Profimedia
Nils Politt je razkril, da znotraj ekipe UAE Team Emirates obstaja pravi "črni seznam".

Odlični nemški kolesar ekipe UAE Team Emirates Nils Politt je nedavno gostoval v Schlag & Fertig podcastu, kjer se je dotaknil številnih zanimivih tem, med drugim tudi dirke po Franciji, svoje ekipe ter predvsem našega šampiona Tadeja Pogačarja. Tako je celo razkril, da znotraj najmočnejše ekipe na svetu obstaja tako imenovani "črni seznam" kolesarjev - nasprotnikov, ki jih resnično ne marajo.

"Tadej in Remco Evenepoel se zelo dobro razumeta. Na in ob kolesu. Sta prijatelja, kar pa ni primer z Jonasom Vingegaardom. Tadej in Jonas se spoštujeta, toda to ne pomeni, da se pretirano marata. Znotraj kolesarskega sveta imate prijatelje in kolesarje, ki vam pač niso pri srcu. Na našem ekipnem avtobusu imamo prav poseben seznam kolesarjev, s katerimi smo prijatelji, ter tudi 'črni seznam'. Resnično si ne želite biti na tem seznamu," je pojasnil odlični nemški kronometrist, ki je letos na dirki po Franciji opravil izjemno delo v službi svojega kapetana Pogačarja.

Da bi lahko obstajal določen "črn seznam", se je dalo čutiti tudi med samim Tourom, ko so že takrat nekateri kolesarji iz ekipe opozarjali, da bi bil Pogačar recimo pripravljen prepustiti katero izmed etapnih zmag tudi drugim kolesarjem, a ko se je izkazalo, da bi v tem primeru slavil kolesar velikih rivalov, ekipe Visma-Lease a Bike, se je Pogačar podal v nor lov za novo etapno zmago. Pogačar je tako dirko zaključil s kar šestimi etapnimi zmagami, čeprav te ob samem začetku etape niti niso bile načrtovane.

Jonas Vingegaard, Tadej Pogačar in Remco Evenepoel | Avtor: Profimedia Profimedia

Politt je tako poudaril, da je bil celo Pogačar tisti, ki je ekipi naročil, da na 20. etapi, zadnji gorski, prepusti zmago ubežnikom. "Za to etapo smo se zelo pripravili. Tu smo si želeli zmage, toda Tadej je bil tisti, ki je na avtobusu zjutraj poudaril, da imamo že štiri etapne zmage, da bod jezni na nas, če gremo po novo."

A na koncu sta ekipa Visma-Lease a Bike in Soudal-QuickStep poskrbeli, da ubežniki niso imeli prave možnosti, saj sta beg ves čas nadzorovali in tako želeli pripraviti teren za etapno zmago Jonasa ali Remca. Danec se je na koncu izkazal za močnejšega. Toda Jonas je seveda na "črnem seznamu".

"Poizkušali smo dopovedati Tadeju, da naj zmaga etapo, če le lahko. A je omahoval, saj je želel prepustiti etapno zmago komu drugemu. Zato smo poslali tudi našega Marca Solerja v beg. Toda Evenepoelova ekipa je beg zatrla. Dejansko verjamem, da bi Tadej Remcu prepustil zmago, če bi bila onadva skupaj v ospredju. Za Jonasa pa seveda ni bilo milosti," je temo zaključil odlični Nemec.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice