Šport > Kolesarstvo
13951 ogledov

Pametoval Pogačarju, zdaj dobil odgovor: "Naj drži gobec!"

Tadej Pogačar Profimedia
Nekdanji kolesar je udaril po Lancu Armstrongu, potem ko je slednji tekom dirke po Franciji pogosto pametoval, kako bi se moral Pogačar obnašati.

Nekdanji odlični francoski kolesar Jerôme Pineau, ki je dolga leta tekmoval proti kontroverznemu Lancu Armstrongu, je z vso silo udaril po enem največjih športnih prevarantov vseh časov, potem ko je slednji tekom letošnje dirke po Franciji v svojem podcastu ves čas ponavljal, da se dominantni Tadej Pogačar ne bi smel toliko izpostavljati ter bi moral etapne zmage prepuščati drugim, potem ko je postalo jasno, da je najmočnejši kolesar dirke in da je skupna zmaga že njegova.

Lance Armstrong | Avtor: Youtube Youtube

Pineau pa je mnenja, da je to z Armstrongove strani izjemno hinavsko, saj naj bi Američan sam ves čas iskal pozornost. "Gre za še eno lekcijo človeka, ki je počel ravno nasprotno. Dejstvo, da govori o ponižnosti in vrednotah, je, kot da bi nam Marc Dutroux (eden najhujših evropskih serijskih morilcev modernega časa; op. p.) razlagal, kako naj vzgajamo otroke," je bil v podcastu Les Grandes Gueules du Sport za francoski kanal RMC Sport neposreden Pineau.

Nekdanji zmagovalec etape Gira in nosilec pikčaste majice za najboljšega hribolazca na Touru je Armstrongov poziv po večji Pogačarjevi ponižnosti označil za pravi škandal: "Poleg dejstva, da je ukradel sedem izvedb dirke po Franciji in lagal milijonom ljudi obolelih za rakom ter spolitiziral svoj šport do te mere, da je plačeval oblastem, da so gledale stran, je bil vse prej kot skromen in ponižen!"

Jerome Pineau | Avtor: Epa Epa

"Bil je poosebljena aroganca. Preživel sem njegov čas in bil travmatiziran zaradi njega," je svoj napad na Armstronga nadaljeval Pineau. Za konec pa je Američanu sam dal manj dobronameren nasvet: "Nima kaj za povedati, zato naj drži gobec!"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Boris Hribljan
    boris199 12:29 30.julij 2024.

    Armstrong!? Pravi pametuje! Ravno on bi moral biti tiho kar se tiče dirk! Njegova beseda nima nobene veljave! Je dopingiranec, goljuf in lažnivec za to naj drži tista umazana usta na miru!

  • bojan88 11:52 30.julij 2024.

    Armstrong je pasé

Sorodne novice