Šport > Kolesarstvo
2043 ogledov

Rogličeva Bora potrdila prihod enega najbolj vročih kolesarjev na trgu

Giulio Pellizzari Profimedia
Red Bull-BORA-hansgrohe je zdaj tudi uradno potrdila prihod izjemno talentiranega Giulia Pellizzarija.

O tem se je že dalj časa govorilo, z odprtjem prestopnega roka pa je postalo tudi uradno - izjemno nadarjeni italijanski kolesar Giulio Pellizzari se bo v sezoni 2025 pridružil moštvu Red Bull-BORA-hansgrohe, kjer bo lahko nabiral izkušnje od enega izmed najboljših kolesarjev tega tisočletja, našega Primoža Rogliča. Ekipa sicer ni razkrila dolžine pogodbe, a se v kolesarskih krogih govori, da naj bi mladi kolesar italijanske ekipe Bardiani podpisal vsaj triletno pogodbo.

Komaj 20-letni Italijan je v preteklosti že pošteno opozoril nase, še posebej pa se je izkazal na letošnjem Giru, ko je ob svojem debiju na velikih tritedenskih dirkah kar dve zahtevni gorski etapi zaključil v prvi deseterici, od tega eno na drugem mestu, le 16 sekund za zmagovalcem Tadejem Pogačarjem. Prav tako je le za nepremagljivim Slovencem končal v seštevku za najboljšega hribolazca, ko je v seštevku za modro majico zbral 206 točk, več kot 50 več od naaslednjega zasledovalca.

Blestel je tudi na naših cestah tekom dirke po Sloveniji, katero je končal na stopničkah s tretjim mestom ter belo majico za najboljšega mladega kolesarja dirke. Prav tako je letos v prvi deseterici zaključil skupni seštevek dirke po Alpah, dirke po Avstriji in dirke Istarsko proljeće. S svojimi senzacionalnimi predstavami je tako ob izteku pogodbe z Bardianijem vzbudil interes številnih ekip, a so bili pri avstrijsko-nemški ekipi najbolj prepričljivi.

"Sem zelo vesel, da bom lahko del novega projekta Red Bull-BORA-hansgrohe. Komaj čakam, da začnem sodelovati z novo ekipo, s katero skupaj lahko dosežemo številne visoke cilje," je izjavil ob uradnem podpisu pogodbe. "Prepoznavanje in razvoj talentov sta v samem ospredju naše vizije. To dokazujejo naši prestopi za sezono 2025," pa je opozoril vodja ekipe Ralph Denk, ki je navdušen nad potencialom, ki ga kaže nova Borina pridobitev. "Kljub svoji mladosti je Giulio že dokazal svoj potencial vzpenjanja na največjih dirkah. Na tem želimo graditi in narediti naslednji korak v njegovem razvoju."

Pellizzari je sicer ves kolesarski svet opozoril nase že lani, ko je blestel na dirki po Franciji za mlade Tour de l'Avenir, na kateri je na štirih izmed osmih etap zabeležil uvrstitev v prvo četverico ter eno etapo tudi dobil in osvojil drugo mesto v skupnem seštevku in razvrstitvi za najboljšega hribolazca, ko je v obeh seštevkih zaostal le za čudežnim dečkom ekipe UAE Tean Emirates Isaacom del Torom. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • atamama 16:13 04.avgust 2024.

    So ugotovili, da je eden prestar in so mlajšega vzeli v službo.... Rabijo rezultate....

Sorodne novice