Šport > Kolesarstvo
490 ogledov

Zvezdniški prestop! Mohoriču se bo pridružil eden najbolj vročih kolesarjev

Lenny Martinez Profimedia
Eden najbolj nadarjenih mladih kolesarjev bo v novi sezoni ekipni kolega Mateja Mohoriča.

Nadarjeni francoski kolesar Lenny Martinez, ki je v zadnjem času tako lepo opozoril nase, bo po koncu sezone zapustil ekipo Groupama-FDJ in se pridružil moštvu Bahrain Victorius. Kot so v nedeljo zapisali pri njegovi bodoči sredini, je 21-letnik z ekipo, za katero pedala vrti tudi slovenski zvezdnik Matej Mohorič, podpisal triletno pogodbo.

"Ekipa Bahrain Victorious z veseljem oznanja podpis pogodbe z mladim francoskim talentom Lennyjem Martinezom za naslednje tri sezone," so v izjavi za javnost zapisali pri bahrajnski ekipi.

"Ko smo leta 2017 začeli projekt, smo sanjali o tem, da bi s francoskim kolesarjem dosegli stopničke na Tour de Franceu. Verjamemo, da nam Lenny daje to priložnost. Njegov talent, predanost in duh se popolnoma ujemajo z vizijo naše ekipe," je povedal generalni direktor ekipe, Slovenec Milan Eržen.

Sin prvaka v gorskem kolesarstvu z olimpijskih iger leta 2000 v Sydneyju Miguela Martineza je doslej v svoji karieri osvojil šest zmag, od tega kar pet v tej sezoni. "Trdni projekt okoli ekipe me je prepričal. Skupaj imamo velike ambicije in prepričan sem, da bomo dosegli velike stvari," pa je dejal mladi 21-letni Martinez.

Lenny Martinez | Avtor: Profimedia Profimedia

Talentirani Francoz je bil eden izmed najbolj vročih kolesarjev na trgu, potem ko se mu s koncem leta izteče dvoletna pogodba z Groupamo-FDJ. V teh dveh letih pri francoski ekipi je namreč kljub svoji mladosti uspel navdušiti kolesarsko javnost z nekaj izjemnimi rezultati.

Leta 2022 je "Baby Giro" končal na tretjem mestu in z majico za najboljšega hribolazca, medtem ko je dirko po Franciji za mlade Tour de l'Avenir zaključil na osmem mestu.

Minulo sezono je dosegel prvo zmago med profesionalci, ko je dobil preizkušnjo Mont Ventoux, medtem ko se je uveljavil kot eden najboljših mladih kolesarjev na svetu s svojim nastopom na Vuelti, ko je kar tri etape končal v prvi deseterici (na drugem, petem in sedmem mestu) ter dve etapi nosil rdečo majico vodilnega in se vse do dvanajste etape držal znotraj prve peterice.

Lenny Martinez | Avtor: Profimedia Profimedia

V letošnji sezoni pa je zbral že kar pet zmag, saj je dobil klasiko Var, trofejo Laigueglio, klasiko Grand Besancon Doubs, dirko Doubs in klasiko Alpes-Maritimes. Na dirki Gran Camino je v skupnem seštevku zaostal le za Jonasom Vingegaardom in osvojil majico za najboljšega mladega kolesarja, katero je osvojil tudi na prestižni dirki po Kataloniji, katero je končal na sedmem mestu, medtem ko je še dve legendarni dirki - etapno dirko po Romandiji in enodnevno klasiko Strade Bianche - končal na osmem mestu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice