Šport > Kolesarstvo
2370 ogledov

Visma znova z vsemi topovi na Vuelto, kjer bo verjetno tudi Roglič

Primož Roglič Epa
Nizozemsko moštvo bo na dirko po Španiji poslalo še enega velikega zvezdnika.

Primož Roglič (Red Bull - Bora - hansgrohe) je na seznamu nastopajočih za klasiko San Sebastian, ki bo na sporedu prihodnji konec tedna. Udeležba Slovenca, ki ni nastopal vse od padca na dirki po Franciji, je predvsem dober znak za njegov nastop na Vuelti teden dni kasneje, na dirki, ki jo je osvojil že trikrat, lani pa je zasedel skupno tretje mesto za takrat moštvenima kolegoma Seppom Kussom in Jonasom Vingegaardom.

Tokratna dirka po Španiji se bo sicer začela na Portugalskem, etapa bo potekala po Lizboni in njeni okolici, pri moštvu Visma - Lease a bike, ki je nasledilo Jumbo - Vismo, pa so se tudi tokrat odločili za zelo močno zasedbo. Na dirki tokrat sicer ne bo Vingegaarda, ta se je po drugem mestu na Touru odločil posvetiti družini, bo pa nastopil branilec naslova Kuss, poleg njega pa tudi Cian Uitjdebroeks in Wout van Aert. Za Belgijca bo to prvi nastop na Vuelti.

Wout van Aert | Avtor: Profimedia Profimedia

"Počitnice? Ne, čez dva tedna bom nastopal v Španiji," je tako v Parizu razkril van Aert, ki je na olimpijskih igrah osvojil bron v vožnji na čas, na cestni preizkušnji pa je v zaključku padel in na koncu zasedel 37. mesto. 

Če bo Roglič napadel svojo četrto skupno zmago na Vuelti, bo tako precejšnjo oviro pri uresničitvi tega cilja predstavljalo njegovo nekdanje moštvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice