Šport > Kolesarstvo
1269 ogledov

Na dirki v Španiji grd padec številnih zvezdnikov

dirka po Burgosu youtube
Na dirki po Burgosu so jo skupili številni znani kolesarji.

Španske ceste so v tem letu v veliki meri krojile kolesarsko sezono. Na dirki po Baskiji so jo tako v množičnem padcu hudo skupili Primož Roglič, Jonas Vingegaard, Remco Evenepoel in Jai Vine, ki so kasneje kar precej časa celili svoje rane, kot zadnji se je na dirke vrnil Avstralec, sicer ekipni kolega Tadeja Pogačarja pri moštvu UAE Team Emirates.

Vine tako prvič po štirih mesecih nastopa na dirki po Burgosu, ki pa je že v drugi etapi znova poskrbela za velik osip na španskih cestah. Tokrat so jo v množičnem padcu skupili zvezdniki Nairo Quintana, Tao Geoghegan Hart, oba sta nekdanja zmagovalca dirke po Italiji, Damiano Caruso in Valentin Paret-Peintre, oba sta že dobila etapi na Giru, Francoz letos. Poleg njih so se na tleh znašli še Felix Engelhardt, Enzo Paleni, Patrick Gamper, Simon Carr, Mika Heming, Marius Mayrhofer in James Shaw.

Prvi je sicer okoli 30 kilometrov pred ciljem padel Quintana, ki pa je kasneje znova sedel na kolo in prišel v cilj. Manj sreče so imel Caruso, Shaw, Heming in Geoghegan Hart, ki so morali odstopiti.

Naslednji konec tedna, 17. avgusta, se bo sicer začela dirka po Španiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice