Šport > Kolesarstvo
2099 ogledov

Roglič s to fotografijo razveselil navijače. Je to napoved za Vuelto?

Primož Roglič Profimedia
Slovenski kolesarski as je zelo blizu vrnitve na dirke.

Ekipa Red Bull - BORA - hansgrohe je na dirki po Franciji finančno iztržila najmanj med vsemi moštvi. Prva aduta Primož Roglič in Aleksandr Vlasov sta zaradi nesrečnih padcev odstopila, nekdanji zmagovalec Gira Jai Hindley je poizkušal v begih, a se mu ni izšlo, Lennard Kämna pa zaradi aprilske hude poškodbe na treningu ni bil v kadru. Nastopil ni niti Daniel Martinez, ki je po skupno drugem mestu na dirki po Italiji dobil počitek.

Pri nemškem moštvu bodo zamujeno poizkušali nadomestiti na Vuelti, vse bolj verjeten pa je tudi nastop Rogliča, ki je špansko pentljo dobil že trikrat, lani pa je osvojil skupno tretje mesto. Zasavec je sicer na startni listi že za klasiko San Sebastian, ki bo na sporedu v soboto.

Vuelta se bo začela teden dni kasneje. Njegovi navijači so vse bolj prepričani v Rogličevo udeležbo, še toliko bolj, ker je lanski zmagovalec Gira na Instagramu objavil fotografijo med treningom v gorah. Po nesrečni 12. etapi Toura sicer kar nekaj časa ni mogel trenirati na cestah.

Tokratna Vuelta se bo pričela na Portugalskem, prva etapa bo potekala v Lizboni in njeni okolici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice