Šport > Kolesarstvo
630 ogledov

Pogi leto kasneje: Zaslužil sem veliko, želim pomagati

Tadej Pogačar Profimedia
Tadej Pogačar z dobrodelno akcijo.

Lani avgusta so Slovenijo prizadele katastrofalne poplave, med prvimi, ki so finančno priskočili na pomoč pa so bili tudi slovenski kolesarji, ki nastopajo za moštva svetovne serije. Tadej Pogačar s svojo fundacijo želi pomagati tudi leto kasneje.

"Ni nobena skrivnost, da sem v zadnjih letih s kolesarstvom zaslužil veliko denarja. Ko sem bil mlajši, si takšne situacije nisem mogel predstavljati. Iskreno povedano se v takšnem položaju ne počutim ugodno. Vem, da se veliko ljudi težko prebija skozi življenje in da potrebujejo pomoč. Družina me je vedno učila, da delim svoje zadovoljstvo in pomagam tistim, ki potrebujejo pomoč," je ob videu na Instagramu zapisal Pogačar.

"Želim pomagati. Leto po poplavah začenjamo zbirati prijave prizadetih družin, prijavijo se lahko preko spleta ali spletne pošte," še piše v objavi.

Prijavite se lahko TUKAJ.


"Na svetu živi osem milijard ljudi, vsem ne moremo pomagati, a pomagajmo tistim, ki jim lahko," je še zaključil letošnji zmagovalec Gira in Toura.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar omega_v6
    omega_v6 07:14 07.avgust 2024.

    Bravo Pogačar res si človek na mestu!! Seveda pa bodi previden,da ne boš ti pomagal slikat pa se bo hodil Golob,ki nič ne naredi prej bi revežem vzel kot dal!!

Sorodne novice