Šport > Kolesarstvo
1174 ogledov

Novi Rogličev kolega tako razkril svojega idola

Giulio Pellizzari Instagram
Mladi Italijan ne skriva, kdo je njegov najljubši kolesar.

Mladi italijanski kolesar Giulio Pellizzari, ki bo v naslednji sezoni nastopal za moštvo Red Bull - BORA - hansgrohe, kjer bo njegov moštveni kolega tudi Primož Roglič, je blestel v gorskih etapah letošnjega Gira. V 16. etapi je zaostal le za Tadejem Pogačarjem, za slovenskim asom pa je bil na koncu tudi drugi v razvrstitvi za najboljšega hribolazca.

Kljub temu da mu je Pogačar preprečil največji uspeh v karieri, je Pellizzari ostal velik občudovalec letošnjega zmagovalca dirk po Italiji in Franciji. To je zdaj znova pokazal tudi na socialnem omrežju Instagram. Med njegovim treningom je ljubiteljem kolesarstva v oči padel njegov mobilni telefon, ki prikazuje Pogačarja v rožnati in rumeni majici ter zmagovalni pozi ob prečkanju ciljne črte.

Pellizzari in Pogačar sta se prvič sicer srečala že leta 2019, ko je takrat petnasjtletni Giulio uspel priti do fotografije s slovenskim kolesarjem pred startom dirke Strade Bianche. Takrat še nihče ni slutil, kako se bo razvijala Pogačarjeva kariera.

Na letošnjem Giru je po omenjeni 16. etapi Pellizzari pristopil k Pogačarju, saj je bratu obljubil, da bo dobil Tadejeva očala, slovenski as pa je poleg tega Giuliu podaril še rožnato majico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice