Šport > Kolesarstvo
1154 ogledov

Na seznamu Red Bull - Bore že nekaj imen za Vuelto

Primož Roglič Profimedia
Na prvem seznamu tudi ime Primoža Rogliča.

Primož Roglič je pred dvema dnevoma objavil fotografijo s treninga v gorah, ki so jo mnogi njegovi navijači razumeli kot potrditev tega, da se pripravlja na dirko po Španiji. To je osvojil že trikrat, lani pa je zasedel tretje mesto ob dominaciji moštva Jumbo - Visma. Dirko je sicer dobil Sepp Kuss pred Jonasom Vingegaardom in Rogličem.

Kuss je dobro formo pred branjenjem lovorike potrdil z zmago na včerajšnji kraljevski etapi dirke po Burgosu. Američan je imel v tej sezoni kar nekaj težav, okužba s Covidom pa mu je med drugim preprečila tudi nastop na Touru, kjer mu je bila sicer namenjena vloga zadnjega pomočnika Vingegaardu v gorah. Zdaj se je očitno vrnil v dobro formo in bo nastopil na Vuelti.

Kaj pa Roglič? Slovenski kolesarski as ni nastopal vse od padca na Touru, v trenutku nesrečnega dogodka je bil sicer skupno na četrtem mestu dirka po Franciji. Po poškodbah kar nekaj časa ni mogel normalno trenirati, a se je v zadnjem času vrnil na kolo, pri moštvu Red Bull - BORA - hansgrohe pa so ga uvrstili na seznam nastopajočih za klasiko San Sebstian.

Ta bo na sporedu v soboto. Baskija mu sicer v tem letu ni bila nakljonjena, ob tem, ko je nosil rumeno majico vodilnega, je doživel dva grda padca, v drugem so jo skupili tudi Vingegaard, Remco Evenepoel in Jai Hindley.

Rogla naj bi se s španskimi cestami zdaj srečal tudi na Vuelti, ki se začenja 17. avgusta v Lizboni. Zasavec je po pisanju številnih medijev, ki se posvečajo kolesarstvu, namrel že uvrščen na prvotni seznam moštva Red Bull - Bora - hansgrohe. A pojavljajo se tudi informacije, da ob vožnji še čuti bolečine v hrbtu.

Vuelta | Avtor: procyclingstats.com procyclingstats.com

Nemci so sicer sestavili izjemno močno zasedbo: Florian Lipowitz je v tem letu osvojil skupno tretje mesto na dirki po Romandiji, Aleksandr Vlasov, ki je prav tako na Touru odstopil zaradi padca, je skozi celotno sezono nizal dobre rezultate, Giovanni Aleotti je dobil dirko po Sloveniji, Daniel Martinez pa je na Giru zaostal le za Tadejem Pogačarjem.

Po imenih bo Vuelta tokrat zelo močna, nastopili naj bi tudi Ben O'Connor, Sergio Higuita, Antonio Tiberi, Giulio Ciccone, Tao Geoghegan Hart, Mattias Skjelmose, Thymen Arensman, Joshua Tarling, Richard Carapaz, Wout van Aert, Cian Uijtdebroeks, Mikel Landa, Joao Ameida, Adam Yates, Isaac Del Toro, Juan Ayuso, Enric Mas in Nairo Quintana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice