Šport > Kolesarstvo
576 ogledov

Eden najbolj vročih mladih kolesarjev bo združil moči z Rogličem

Laurence Pithie Epa
Mladi Novozelandec je bil potrjen kot najnovejša okrepitev ekipe Red Bull-BORA-hansgrohe za novo sezono.

Mladi 22-letni novozelandski kolesar Laurence Pithie je bil eden junakov začetka letošnje sezone, ko se je izstrelil med velike zvezdnike kolesarstva z zmago na prestižni enodnevni klasiki Cadel Evans Great Ocean Road Race, odličnimi predstavami in nošenjem rumene majice na dirki Pariz-Nica ter še nekaterimi izvrstnimi rezultati na slovitih spomladanskih klasikah, izmed katerih zagotovo izstopa sedmo mesto ob premiernem nastopu na najslovitejši izmed klasik, dirki Pariz-Roubaix.

Kolesar, ki šele svojo drugo nastopa na najvišjem nivoju za ekipo Groupama-FDJ, je s svojimi predstavami tako navdušil, da se je zanj ogrela tudi po prihodu novega sponzorja finančno izjemno močna ekipa Red Bull-BORA-hansgrohe, ki je z mladim zvezdnikom podpisala triletno pogodbo ter tako poskrbela, da bo od prihodnje sezone dalje vozil skupaj s slovenskima zvezdnikoma Primožem Rogličem in Janom Tratnikom, ki bo z novo sezono prav tako postal član nemške ekipe.

"Sem naravnost navdušen, da bom v naslednjih sezonah del ekipe Red Bull-BORA-hansgrohe," je 22-letni kolesar izjavil za spletno stran svojega bodočega delodajalca, potem ko je prestop po dolgih mesecih ugibanj končno postal tudi uraden. "Gre za zelo impresivno ekipo z odličnim projektom za prihodnost. Komaj čakam, da začnem napredovati kot kolesar v novih ekipnih barvah," je še dodal.

Nemška ekipa se je po prihodu novega sponzorja, slovitega proizvajalca energijskih pijač Red Bulla, odločila za zanimivo strategijo, saj se je kljub veliki finančni injekciji odločila, da se osredotoči predvsem na mlade talente, saj ekipo po letošnji sezoni zapuščajo izkušeni kolesarji, kot so Bob Jungels, Maximilian Schachmann, Emanuel Buchmann, Lennard Kämna, Cesare Benedetti in Patrick Gamper, medtem ko so zaenkrat potrdili prihod dveh izmed najbolj talentiranih kolesarjev na trgu, Pithieja in Giulia Pellizarrija, omenja pa se še številne druge nadarjene kolesarje.

"Ima komaj 22 let, pa je že dosegel svojo prvo WorldTour zmago, obenem pa je navdušil ob svojih debijih na dirkah Milano-San Remo, Pariz-Roubaix ter Giru, impresioniral pa je tudi s svojo agresivno vožnjo na velikih klasikah, kot je recimo Gent-Wevelgem," pa je novo okrepitev pokomentiral vodja ekipe Ralph Denk. "Laurence je še vedno mlad, a njegov talent ni več nobena skrivnost. Navdušen sem, da se je odločil, da se pridruži naši naši ekipi in da bomo skupaj naredili nov korak v njegovi karieri."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice